"Lokantada Bulaşan Virüsü Kongre Salonunda Engelleyen Ne?"

"Lokantada Bulaşan Virüsü Kongre Salonunda Engelleyen Ne?"

Saadet Partili Abdulkadir Karaduman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya AKP’nin kalabalık şekilde gerçekleştirdiği kongreleri sorarak, “Lokanta ve kahvehanelerde bulaşabilen virüsün kongre salonunda bulaşmasını engelleyen faktör nedir?” dedi.

 

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya AKP’nin kalabalık şekilde gerçekleştirdiği kongreleri sorarak, “Lokanta ve kahvehanelerde bulaşabilen virüsün kongre salonunda bulaşmasını engelleyen faktör nedir?” dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, AKP’nin kongreleri nedeniyle koronavirüs vakalarındaki artışın açıklamasını istedi. Karaduman, son 10 günde AKP’nin 15 farklı il ve il gençlik kolları kongresi gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Bu kongrelerin yenilerini farklı illerde yapmaya devam etmektedir. Bu kongrelerde mesafe kuralına uyulmadığı ve salonların tam kapasite doldurulduğu görülmektedir. Bu görüntüler kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmaktadır. İktidar partisinin Bakanlığınızın hastalıkla mücadelesi ile çelişki içerisinde olan bu tutumu izaha muhtaçtır” dedi.

‘LOKANTADA BULAŞAN VİRÜS KONGREDE NASIL BULAŞMIYOR?’

Karaduman, Bakan Koca’da şu sorulara yanıt istedi:

“Yapılan kongreler Bakanlığınızın bilgisi ve onayı dâhilinde mi yapılmaktadır? Lokanta ve kahvehanelerin kapalı tutulduğu bu süreçte yapılan bu kongreler hastalık riskini arttıran bir tehdit değil midir? Lokanta ve kahvehanelerde bulaşabilen virüsün kongre salonunda bulaşmasını engelleyen faktör nedir? “

‘CUMHURBAŞKANLIĞINA HANGİ ÖNERİDE BULUNULDU?’

“Sokağa çıkma yasakları ve birçok alanda kısıtlama uygulanırken ve Bilim Kurulu’nun tavsiye ve görüşleri ortadayken binlerce kişinin bir araya geldiği bu programlar nasıl yapılabiliyor? Bakanlığınız, yapılan bu kongrelerin salgınla mücadeleyi olumsuz etkileyecek ciddi bir faktör olduğu ve bu kalabalık programların yapılmaması gerektiği hususunda Cumhurbaşkanlığına herhangi bir öneride bulunmuş mudur?  Bundan sonraki süreçte bu programlar devam edecek midir? Hastalıkla mücadele ile çelişki içerisinde olan bu tutuma karşı kamuoyuna bir açıklamanız olacak mıdır?  “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler