LEONİD İVAŞOV: ''RUSYA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ ASKERİ KONULARDAKİ YAKINLAŞMA AMERİKALILARI KORKUTUYOR''

LEONİD İVAŞOV: ''RUSYA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ ASKERİ KONULARDAKİ YAKINLAŞMA AMERİKALILARI KORKUTUYOR''

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, S-400 füze savunma sistemleri anlaşmasında geri adım atılmayacağı açıklamasını değerlendiren İvaşov, Rusya ve Türkiye arasındaki yakınlaşmanın ABD’yi korkuttuğunu belirtti.

Moskova merkezli Jeopolitik Problemler Akademisi Başkanı Kıdemli Orgeneral Dr. Leonid İvaşov, yaptığı açıklamasında, bu konuyla ilgili şu yorumda bulundu:

"Rusya ve Türkiye arasında özellikle askeri konulardaki yakınlaşmanın Amerikalıları korkuttuğu ortada. S-400 alımı tam da savunma alanındaki bu türden bir yakınlaşmadır. ABD ayrıca bunun NATO'yu sarsmasından korkuyor. Yunanistan, 1990'lı yılların ikinci yarısında Rusya'dan 3 tip hava savunma sistemi aldığında karşılaştığı baskıyı gördüm. Neredeyse bu ülkede darbe organize ediyorlardı. Amerikalılar, NATO'daki tekelinin aşınmasına çok sert yaklaşıyor."

Türkiye'ye baskının daha da artacağını dile getiren İvaşov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halihazırda Amerikalılar, S-400'lerin, Türkiye'nin almayı düşündüğü Amerikan F-35 uçaklarının kontrol sistemine müdahale edebileceğini söyleyerek aslında Türkleri NATO'ya, ABD ile müttefik ilişkilere ihanet etmekle suçluyor. Bu yüzden şimdi Türkiye'nin bu uçakları alamayacağı imaları yapılıyor. Bu yüzden baskının devam edeceğini düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika