Kura çekimi ve tarih belli oldu

Kura çekimi ve tarih belli oldu

EURO 2024 bileti alan A Milli Takım daha önceki turnuvalarda bir kez yarı final bir kez çeyrek final oynadı. Takımımız, katıldığı beş Avrupa Şampiyonası’nın üçünde gruptan çıkamadı; ikisinde galibiyet de alamadı.

A Milli Futbol Takımımız tarihinde beş kez Avrupa Şampiyonası'nda yer aldı. Bu büyük turnuvada 18 maça çıkan Ay-Yıldızlılar; dört galibiyet, iki beraberlik ve 12 yenilgi yaşadı. Milliler 14 gol atarken kalesinde 30 gol gördü. Takımımız, katıldığı beş Avrupa Şampiyonası'nın üçünde gruptan çıkamadı; bunların ikisinde galibiyet de alamadı.

SON 8 TURNUVANIN 6’SINDA VARIZ
EURO 2000'de çeyrek final görüp Portekiz'e elenen Türkiye; EURO 2008'de ise yarı finale kadar gelmesine rağmen Almanya'ya takıldı. Ay-Yıldızlılar, son 8 kıta turnuvasının 6'sında yer almış olacak.

KURA ÇEKİMİ 2 ARALIK’TA
2024 Almanya'da grup kura çekimi 2 Aralık'ta Hamburg'da gerçekleştirilecek. Finallere katılacak 24 takım, elemeler genel sıralamasına göre dört torbaya ayrılacak ve altı gruba yerleştirilecek. Ev sahibi Almanya ve son şampiyon İtalya (katılım hakkı elde ederse) kesin olarak 1. torbada yer alacak.

YENİ ROTA DÜNYA KUPASI
Son üç Avrupa Şampiyonası'nın tamamına giden, toplamda beş kıta turnuvası görecek olan Türkiye'nin asıl sıkıntısı Dünya Kupası. 2024'teki Avrupa Şampiyonası'nın ardından Milliler rotasını 2026 Dünya Kupası'na çevirecek. Elemeler Mart 2025'te başlayacak. Ay-Yıldızlı takımımız 22 kez düzenlenen futbolun en büyük turnuvasına sadece iki kez katılabilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler