KÜLLİYE MERKEZLİ DOLANDIRICILIK SENARYOSU: ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI HAREKETE GEÇTİ

KÜLLİYE MERKEZLİ DOLANDIRICILIK SENARYOSU: ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanlığı forsunun kullanıldığı, Yiğit Bulut'u anımsatacak isimle banka hesabının açıldığı, AK Parti'nin isminin kısaltıp şirket kurulduğu, milletvekili aracıyla Meclise girildiği bir dolandırıcılık senaryosu...

Başkent Postası’nın haberine göre; milletvekili S.F'ın kayınbiraderi S.S hakkında yeni bir dolandırıcılık iddiası daha
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan şikayette telefonda kendilerini savcı ve hakim olarak tanıtanları bile gölgede bırakacak bir organizasyon ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı forsunun kullanıldığı, Yiğit Bulut'u anımsatacak isimle banka hesabı açıldığı, AK Parti'nin ismini kısaltıp şirket kurulduğu, milletvekili aracıyla Meclis'e girildiği bir senaryo.

İDDİAYA GÖRE S.S HER KILIĞA GİRMİŞ

Hakkında 55 suç dosyası bulunan S.S için öne çıkan iddialar:

*Sahte giriş kartı ile Mart’a kadar Meclis’e girip çıkmış.(savcılık dosyasındaki tarih sonrası giriş yapıp yapmadığı bilinmiyor)

*Sosyal medyadaki profiline T.C Cumhurbaşkanlığı yazmaktan çekinmemiş.

*Görüştüğü kişilere; Y. Bulut A.Ş’nin, Yiğit Bulut’a ait olduğunu söyleyerek çıkar sağladığı iddia ediliyor. Sayfasından

Yiğit Bulut’u RT etmesi ise bu ifadeyi destekler nitelikte.

*İBAN numarası olan kartta Cumhurbaşkanlığı forsu bulunuyor.

*Mısırlı bir iş adamına özel uçak kiralamak karşılığında 70 bin dolar para aldıkları iddia ediliyor.

İŞ ADAMI ŞİKAYETÇİ

Dolandırıldığını iddia eden ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunan iş insanı I.K’nin anlattıkları, kamunun nasıl kirli işlere alet edilebileceğini gösterdi.

I.K’nın anlattıklarına göre olay şöyle gelişti:

Milletvekili S.F’ın Meclis Araç Giriş Kartı (‘sahtesi’ vekilin beyanı) 06…….plakalı otomobilde mevcutken kayınbiraderinin oğlu T.B.M.M. ana kapıdan hiçbir şekilde sorun yaşamadan giriş yapar.

Meclis’e girdiklerinde bir süre içeride gezerler ardından telefon görüşmesi yapan E.G.S iş adamına 'milletvekilini Cumhurbaşkanı'nın çağırdığını ve acil olarak olarak Külliye'ye gittiğini' söyler.

Meclisten çıkıp, milletvekilinin kayınbiraderi S.S’nin yanına giden E.G.S; I.K'ya, S.S'yi Külliye'de bulunan Yiğit BULUT ’un Özel Kalem Müdürü olarak tanıtır. Ayrıca bulundukları özel ofisin; AK Parti milletvekili S. F ve Yiğit BULUT’a ait olduğunu, şirketin isminin de Ak Parti’nin kısaltması olduğunu söylerler.

Şüpheli S.S, S.F’ın Külliye'deki Makamında olacağını, aynı zamanda Yiğit BULUT ’ u da çağırıp kendileriyle tanıştıracağını , yapacakları ticari faaliyetleri için kendileriyle görüştüreceklerini beyan eder.

Mısırlı iş adamı I.K’ya, bu zaman zarfında, kendisiyle iletişimde olan E.G.Ş.tarafından S.F’ın ve Yiğit Bulut'un çok yoğun olmaları sebebiyle görüşme sağlanamadığı söylenir.

Söz konusu görüşme esnasında , S. S , telefonda Yiğit BULUT ve S. F ile görüştüğünü , uçak kiralama işini ücretinin ödenmesi durumunda , hemen halledebileceklerini , tercüman aracılığıyla I.K'ya iletir. Ücret olarak da 100.000 USD talep eder. Ancak , başta 70.000 USD teminat vermeleri gerektiğini , uçağa bindiklerinde de kalan 30.000 USD'yi ödemeleri gerektiğini söyler.

ŞİRKETİN ADI Y.BULUT DANIŞMANLIK

I.K’ya ödeme yapması için gönderilen ve üzerinde iban ve Cumhurbaşkanlığı Forsu bulunan bir kartvizit gönderilir. I.K bundan kaynaklı olarak şikayetçi olduğu kişilerden şüphelenmez, tam aksine şüphelilere güvenir. I.K’nın Yabancı uyruklu olmasından faydalanmışlardır ve dolandırıcılık ağlarına düşürmüşlerdir. Sonuç olarak güveni kazanılan I.K bunun üzerine , 26.03.2020 tarihinde 70.000 USD parayı Y.BULUT DANIŞMANLIK A.Ş. isimli şirkete havale çıkarır.

I.K yaptığı havale tarihinden itibaren ortalama on beş yirmi gün boyunca , şüpheliler tarafından oyalanır. Bundan sonra S.S isimli şüphelinin I.K'ye vermiş olduğu 0552…….. numaraya bir daha ulaşılamaz
(gazete olarak biz de ulaşamadık)

55 TANE SAHTECİLİK ve DOLANDIRCILIK

S.S isimli şüpheliye bir daha ulaşılamadığı belirtilen iddianamede, iddia makamının araştırmalar neticesinde , hakkında sadece ANKARA İlinde 55 civarında SAHTECİLİK ve DOLANDIRICILIK SUÇLARINDAN dolayı açılmış dosyalar olduğunu ve yakalama emrinin bulunduğu belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler