Kredi Kartı Ödemesinde Sıkıntı Yaşayanlar Dikkat

Kredi Kartı Ödemesinde Sıkıntı Yaşayanlar Dikkat

Kredi kartı veya kredi borcu olan herkesi ilgilendiriyor. Kredi kartı ve kredi borcu olanlar bu borçlardan kurtulmanın yollarını arıyor.

Zaman zaman bankalara olan borçlar ya gelirden fazla oluyor ya da ödemelerde dönemsel aksaklıklar olabiliyor. Posta Gazetesi yazarı Özlem Denizmen de bankalara borcu olanlar için çok önemli tavsiyelerde bulundu. Kredi kartı ve kredi borcu olanlar ne yapmalı? İşte cevabı...
KIZAR DİYE KORKUYORUM
SORU: Özlem abla, Babalar Günü geliyor. Babamı çok seviyorum ama onun borcu var, üzülüyor, annem ile konuşuyorlar. Ben 2 bin 200 lira biriktirdim, ona versem olur mu? Kızar diye korkuyorum. Bora 17 CEVAP: Sen ne harika bir genç insansın, aslansın. Böyle düşünceli olmak güzel ama bırak baban kendi borçlarını kendi ödesin. Onun yerine internetten gelir arttırıp para kazanma yollarını deneyebilirsin. Ailenin de tasvip edeceği birçok iş modeli var. Eğer şu anda bunu yapacak bir becerin yoksa bir sürü bedava kendini geliştirme eğitimleri var, onlardan faydalanabilirsin. Babacığına vereceğin en büyük hediye kendi ayakları üzerinde durabilen bir genç delikanlı olmaktır. Gerekirse bu birikimini kendine yatırım yapmak üzerine kullan
ALTINI NEREDEN ALSAM?
SORU: Altın alırken bankadan altın hesabı açarak mı almak daha avantajlı yoksa fiziki altın almak mı? Bilge CEVAP: Bankadan altın aldığında binde iki vergi ödeyip güvenilir şekilde saklamış olursun. Altınını bozdurmak veya başka bir yatırım aracına geçmek istersen hızlıca işlem yapabilirsin. Kuyumcudan aldığında altınlarını güvende tutabilecek misin? Nasıl, nerede saklayacaksın? Aman evde tutma. Banka kasası kiralayabilirsin. Senelik kirası yaklaşık 400 liradan başlıyor. Gerekli durumda altınını bozdurabilecek misin? Bunları düşünerek karar ver.
HER BORÇ ÖDENİR
SORU: Farklı bankalara 200 bin lira civarında kredi, kredi kartı, avans borçlarım var. Gelirim 8 bin 200 lira, aylık ödemelerim 14 bin lirayı buluyor. Ne yapmam gerekiyor? Halit CEVAP: Her borç ödenir, kararlı isen muhakkak ödersin. Önce sağlık, hem kalp hem tansiyon. Derin nefes al, başlıyoruz.
SORU: Benim 3+1 evim var. Arkadaşlarım ‘bu ev küçük sat, daha büyük ev al’ diyorlar. Böyle yapmam mantıklı mı? Şeref CEVAP: Arkadaşlar, çevrendekiler sürekli söyleyecek birşey bulurlar. Kendine ait evin var ne güzel, iyi günlerde otur. Ben prensip gereği al, sat tavsiyesi vermiyorum. Ancak ev almak hayatımızdaki büyük finansal kararlardan biri. Doğru planlama, bütçe gerektirir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler