'Kraliçe Elizabeth, Harry ve Meghan'ın yerini kimin alacağına karar verdi'

'Kraliçe Elizabeth, Harry ve Meghan'ın yerini kimin alacağına karar verdi'

Kraliçe Elizabeth'in Prens Harry ve Meghan Markle'ın Kraliyet görevlerinden ayrılmasının ardından çiftin boşalan görevlerinin yerine kimleri getireceğine "uzun zaman önce" karar verdiği öne sürüldü.

Page Six'in haberine göre 94 yaşındaki Kraliçe'nin yakında Kraliyet ailesinden kimlerin Harry ve Meghan çiftinin bıraktığı boşlukları dolduracağını belirlemesi bekleniyor. Cuma Sussex Dükü ve Düşesi'nin resmen Kraliyet görevlerini bıraktığı açıklanmıştı.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, Kraliyet ailesine yakın bir kaynak şu ifadeleri kullandı:

Tehlike belirdiğinde, Dük ve Düşes'in geri dönmeye ve ekibin bir parçası olmaya niyetlerinin olmadığı açıktı ve Kraliçe uzun zaman önce boşaltacakları görevler için tercih ettiği adaylara dair kararını verdi.

İkinci çocuklarını bekleyen 36 yaşındaki Harry ve 39 yaşındaki Meghan'ın Kraliyet Deniz Piyadeleri'nde, Kraliyet Ulusal Tiyatrosu'nda, İngiliz Milletler Topluluğu Üniversiteleri Birliği'nde, Rugby Futbol Federasyonu'nda bir dizi görevi bulunuyordu. 

Prenses Anne'in, Harry'nin Kraliyet Deniz Piyadeleri'ndeki başkomutanlık unvanını alması beklenirken Wessex Kontesi Sophie'nin Meghan'ın Kraliyet Ulusal Tiyatrosu'ndaki hamiliğini devralabileceği belirtiliyor. 

Kısa süre önce Prens William'a yakın kaynaklar Cambridge Dükü'nün, kardeşi Prens Harry'nin büyükannesi Kraliçe Elizabeth'e takındığı "aşağılayıcı ve saygısız" tavır nedeniyle gerçekten "üzüldüğünü ve şoke olduğunu" öne sürmüştü.

Kraliçe adına yapılan açıklamada çiftin Kraliyet'ten ayrılmasının ardından "kamu hizmetinin getirdiği sorumluluk ve görevlere devam etmenin mümkün olmadığı" belirtilmişti. Öte yandan Harry ve Meghan çifti yaptıkları açıklamada resmi rollerinden bağımsız olarak Birleşik Krallık'a ve dünyaya hizmet etmeye devam edeceklerini belirtmişti. Çift, "Hepimiz hizmet hayatı yaşayabiliriz, hizmet evrenseldir" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler