Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

Kovid-19 = Ayakta nefes alamadan boğularak ölmek?

Mustafa Gazim koronaya yakalandı, hastalığı yendi ve şimdi yaşadıklarını anlatıyor;

02.09.2020 tarihinde cereyanda kalmışım üşütmüşüm diye Soğuk algınlığı, grip, halsizlik, şikâyeti ile sağlık ocağına müracaat ettim. Doktorum muayenede bir belirtiye rastlamadım dedi ve antibiyotik, ağrı kesici ve ateş düşürücü hap (COLDAVAY, CROXİLEX )ile eve gönderildim. 

Daha sonra yavaş yavaş gücümün tükendiğini hissettim, ama bunu terlediğimi cereyanda kalıp üşüttüm sandım 03.09.2020 Perşembe günü işe gidemedim. Ne zaman ki eklem ağrılarım, kas ağrılarım artmaya başladı 04.09.2020 Cuma günü Sait Ertürk devlet hastanesine korona testi için müracaat ettim. 

Pazar günü testimin pozitif olduğu mesajla cebime geldi. Tabi bu arada eklem ağrılarım bacaklarımdaki kaslarımın ağrıması halsizliğim de çoğaldıkça çoğaldı artık belim de ağrıdan kesiliyordu. Yavaş yavaş da nefes darlığım başladı. Sık sık nefes alıyorum ama nefes almaya doymuyorum.

Sanki denizde boğuluyormuş gibi havasızlıktan boğulmaya başladım. Ağrılarım iyice arttı. Beynimin içi dahi ağrımaya başladı. Dokunduğum her yerim ağrı ve sancılar içinde idi. Hiçbir şey yiyemiyorum, su dahi içemiyordum, Midem bulandıkça yüzümün de kapkara olduğunu karardığımı aynaya baktıkça görüyorum. Ağzımın tadı gitti. Ağzım sürekli hızlı nefes almaktan kuruduğu için koku ile ilgili duyularım tamamen gitti. 
Pazartesi Kovit -19 filyasyon ekipleri eve plaguenıl 200 sadece 10 adet hap bıraktılar sabah akşam kulan bunu dediler. Evde karantina altında tedavim yapılmaya başlandı sandım.

Telefonla bütün birimler sağlık ocakları, Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, hatta Etimesgut belediyesi zabıta görevlisi arayıp evde olup olmadığımı teyit ettiler ve hastalığımla ilgili bilgiler aldılar.
Her arayana defalarca nefes darlığım başladığını nefes alamıyorum dedikçe ilk üç günde bu durumlar olur diyerek ilgilenen olmadı. Hatta gidebilirsen kendi imkânınla şehir hastanesine gitmem tavsiye edildi. 
112 yi 155 ve T.S.K. mensubu olduğum için 156 jandarmayı da aradım hep aynı yer çıktı. Çok yoğunluk olduğunu sadece Kovid değil trafik kazalarına bile yetişemediklerini anlattılar.

Hemen Nuray Başaran Demir hocam ile durum değerlendirmesi yaparak Kıymetli hocamın hızlı bir telefon trafiğinden sonra, Ankara valisi özel kalem müdürünü harekete geçirerek göndermiş olduğu Ambulans ile Etimesgut Sait Ertürk Devlet Hastanesine akşam 09.09.2020 19.20 sularında yatışım yapıldı. Yapılan film tetkik ve kan tahlili analizlerden virüsün akciğerlerime indiği pıhtı attığı ortaya çıktı. Öksürdüğünde kan gelmesi, sürekli mide bulantısı, ishal ile de aynı zamanda mücadele başladı. 2 gün müşahede odasında kaldıktan sonra hastanemizin 3cü kat servisine alınarak çok sıkı bir ilaç tedavim başladı.

Burada hemşirelerimizim muazzam insanüstü bir çalışma içinde olduklarını kat kat giyinerek muhafazalı elbiseler içinde 24 saat görev yaptıklarını çabalarının hep bir insanı sağlığına döndürmek için gayretler içinde olduğunu gördüm bizzat yaşadım.

13 günlük hastanede ki tedavilerim ve kan değerlerimin normale döndüğünü artık taburcu olma vakti geldiğini 10 günde evde tek odada izolasyonda kalmam gerektiğini görevli arkadaşlarım söylediler.
Ümitsizce girdiğim hastaneden mutlu ve gülerek çıktım. Hastanenin kendi özel aracıyla evime kadar bırakıldım. Buradan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanım Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN ve Sayın Sağlık Bakanım Fahrettin KOCA ‘ya NGAZETE  “ Gazim Ne Diyor” köşe yazarı 3713 terörle mücadelede Kuzey Irak'ta yaralı ama gazilik unvanı verilmeyen biri olarak teşekkür ederim

Şehit Albay Sait ERTÜRK Devlet Hastanesi 3. kat sorumlusu; Sayın Gülfer hemşire hanım ve ekibi Sevinç Hanım, Kadriye hanım, Funda hanım, Derya hanım, Sevda hanım, Aysel hanım, Elvan hanım Kadriye hanım, Muradiye hanım,
Temizlik kat sorumlusu; Sevinç hanım temizlik personeli; Nuray Hanım Gülcan Hanım Sevcan Hanım Aysel Hanım Soner Bey ve Aytaç Bey e emeklerinden hizmetlerinden dolayı çok TEŞEKKÜR ederim. Çok temiz bir şekilde hastanede ağırlandım. Başta hastanedeki kahraman sağlık ordumuzun Hasta giriş ve kayıt Tuncay
Üçpınar ve hastane personeline tek tek teşekkür eder sağlık bakanlığımızın bu ekibe insanüstü çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı takdir belgesi verilmesini ilgili yerlere müracaatlarımı da yaparak ödüllendirilmelerini Reca ederim.

Ayrıca sağlık çalışanlarımızı Kovid 19 meslek hastalıkları bünyesine alınarak sağlık ordumuzu güven altına alınmasını yine Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA ‘dan Reca ediyorum.

Mustafa Gazim'in bir mesajını Sonuç olarak ortaya koyarsak: Kovid-19 hastalığı bünyesi zayıf olanlar için asla şakası olmayan tamamen ciğerlere inerek yaşamı felç eden bir hastalık. Kesinlikle solunum yolu ile bulaştığından herkesten uzak ve her şeyden uzak kalmakla bu hastalığa yakalanmazsınız. 
Birde bu hastalığa yakalananlar panik ataktan uzak moral ve motivasyonun yüksek olması neşeli ve eğlenceli olanlar sessizce bu hastalığı atlatır. Ben bu gurupların içinde değilim zaten zor atlattım.
Son olarak Beni sosyal medyadan yalnız bırakmayan değerli arkadaşlarıma,

Bu hastalıktan kurtulmama sebep olan ilk başta Nuray BAŞARAN hocama, Sürekli Telefonla beni arayarak ve whatsapp'tan mesajla moral veren tüm sevgili gerçek dostlarıma iş arkadaşlarıma, Harbiş Sendikası Ankara Şubesi başkanım ve yardımcısına, dava arkadaşlarıma, Özellikle hastaneye yattığımda beni arayarak ilgilenen AK parti 24,25,26. dönem milletvekili Metin Külünk vekilime Sağlık Bakanlığı'na ve tüm sağlık personeline Milli Savunma Bakanlığından her gün arayan sevgili komutanlarıma, İçişleri Bakanım Süleyman Soylu ve özel kalemine ayrı ayrı teşekkür ederim.

Her şeyden ve herkesten uzak durun. Başarabilirseniz sağlıklısınız.

Beni izlemeye devam edin. Doğru yerdesiniz.
Mustafa GAZİM

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
106 Yorum