Korona ölümlerine tabut yetiştirilemeyen ülkeden bugün de iyi haber yok!

Korona ölümlerine tabut yetiştirilemeyen ülkeden bugün de iyi haber yok!

ABD'nin ardından koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülke konumunda yer alan Brezilya'da kabus sürüyor. Koronavirüsün daha bulaşıcı türü P1'in yayılması nedeniyle zor günlerden geçen Brezilya'da son 24 saatte 3 bin 438 kişi yaşamını yitirdi...

ABD'nin ardından koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülke konumunda yer alan Brezilya'da kabus sürüyor. Koronavirüsün daha bulaşıcı türü P1'in yayılması nedeniyle zor günlerden geçen Brezilya'da son 24 saatte 3 bin 438 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede son bir haftadır günlük ortalama ölü sayısı yaklaşık 2 bin 400, vaka sayısı da 76 binin üzerinde seyrediyor. Ölümlerle birlikte cenaze hizmetlerinde yoğunluk yaşanan ülkede atölyelerdeki tabut üretimi de artırıldı.

Brezilya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle son 24 saatte 3 bin 438 kişi yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkedeki toplam ölü sayısı 310 bin 550'ye çıktı ve ülkede 3 binden fazla ölümün görüldüğü üst üste ikinci gün kayda geçti.

VAKA SAYISI 12 MİLYON'U GEÇTİ

Son 24 saatte 85 bin 948 yeni vakanın tespit edilmesiyle, toplam vaka sayısı 12 milyon 490 bin 362'ye, iyileşenlerin sayısı da 10 milyon 879 bin 627'ye yükseldi.

ABD'NİN ARDINDAN EN ÇOK ETKİLENEN İKİNCİ ÜLKE

Nüfusu 210 milyonu aşan Güney Amerika ülkesi Brezilya, ABD'nin ardından Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülke konumunda bulunuyor.

MUTASYON NEDENİYLE ZOR GÜNLER YAŞANIYOR

Brezilya, son haftalarda hem yoğun bakım ünitelerindeki doluluk hem de ülkenin Amazonas eyaletinde ortaya çıktığı düşünülen Kovid-19'un daha bulaşıcı türü P1'in yayılması nedeniyle zor günlerden geçiyor. Ülkede son bir haftadır günlük ortalama ölü sayısı yaklaşık 2 bin 400, vaka sayısı da 76 binin üzerinde seyrediyor.

ÖLÜMLERLE BİRLİKTE TABUT ÜRETİMİ DE ARTIRILDI

Koronavirüs nedeniyle çok sayıda ölümle birlikte cenaze hizmetlerinde yoğunluk yaşanırken Rio de Janeiro kentindeki atölyelerde tabut üretimi de arttı. Ülkede yaşanan can kayıpları sebebiyle üreticiler tabut yetiştirmekte zorlanırken nüfusu 210 milyonu aşan Güney Amerika ülkesinde, Rio de Janeiro kentinde bulunan Belediye Hastanesi Ronaldo Gazolla önünde toplanan vatandaşlar protesto gösterisi düzenlemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler