KORONA GERÇEKLERİNİ AÇIKLAMAYA DEVAM EDİYORUZ : VİRÜSÜ İLK KAPAN ABD’Lİ ÇİFT KİM?

NGazete Youtube kanalımızda daha ilk günden koronavirüs gerçeklerini açıklamıştık.  Ve bu virüsün Çin’de nasıl ve neden -Wuhan’daki laboratuvarda - üretildiğini belgeleriyle ortaya koymuştuk. Bu konudaki 3 bölüm halindeki programlarımızı kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Ve nihayet ABD’li avukatlar da harekete geçti ve Çin’i biyolojik silah üreterek koronavirüs salgınını yaymakla suçladı. ABD’li avukat Larry Klayman ve savunma grubu Freedom Watch, Çin hükümeti, Çin ordusu, Wuhan Viroloji Enstitüsü ile enstitü direktörü Shi Zhengli ve Çin ordusu Tümgenerali Chen Wei’ne 20 trilyon dolar değerindeki tazminat davası açtı.

Şimdi gelelim bu virüsün doğum ve yayılma hikayesinin devamına:

Her ne kadar Çin Sars virüsü nedeniyle 2003’te Fransız Pasteur Enstitüsü ile birlikte Wuhan’da kurulan P4 laboratuvarlarında bu virüs ve değişik fonksiyonları konusunda – üstelik de patent başvurusu da yaparak- başlasa da yalnız değil.

Üstelik aşısını da çalışan Fransız Pasteur Enstitüsü,  çalışılan aşının Covid 19 değil ama benzeri olduğunu söyleyerek bu virüsler konusunda nasıl çalışıldığını da aslında bir nevi itiraf ediyor.

Yani Çin bu konuda yalnız değil!

Yanında Fransız ve İtalyanlar da var. Ve projeye ortak başlıyorlar.  Sıkı durun daha sonra projeye bir şekilde ABD de dahil oluyor.

Yani proje çok büyük!

Hatta 2008 ve 2009’larda ABD’de,  bu virüs ile ilgili savaş oyunları oynanmaya başlıyor. Her yıl pandemi oyun planı yapıyor ABD’liler. Ki ABD’de bu savaş oyunları savunmayı güçlendirmek için o andaki tehlike ne ise o konuda genellikle yoğun olarak yapılır.

Ancak ne oluyorsa,  ABD 2016 yılında bu projeden çekiliyor. Önce ABD, sonra Fransız ve İtalyanlar ayrılıyor projeden…

Bu nedenle de aslında bugün yaşanan ve çok uzun yıllardır planlanan bir projenin aslında yarım doğduğunu söylemek de yanlış olmaz.

Yoksa oyunun başlangıcı çok daha büyük. Şu anda da en minumum hasarla iş götürülüyor.

Öte yandan ABD’nin bu projeden neden erken ayrıldığına ilişkin –ABD’nin TUBİTAK’ı konumundaki kurumu NSF (National Science Foundation) onca finansal destek sağlamasına rağmen ayrılmasına ilişkin- bir rapor hazırlıyor. O rapor bugünlerde dünya kamuoyuna sızabilir.

VİRÜSÜ İLK KAPAN 3 AMERİKALI

Bu arada virüsü ilk kapan 3 Amerikalı. Ve bu Amerikalıların ikisi hayatta.

İsimleri:

Matt Benhazi ve Maatja Benhazi. ABD ordusunda görevli bir karıkoca. ABD Ford Ditert Üssü’nde Maryland’de görevli.

Bu karı-koca,  geçtiğimiz Ekim ayında Çin’in Wuhan kentinde dünya ordular olimpiyatları oluyor. Bu iki karı-koca da bisiklet sürücüsü ve olimpiyatlara katılıyor.

OLİMPİATLARA 109 ÜLKE KATILIYOR

Ki, 19 Ekim 2019’da 7. Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi (CISMDünya Askeri Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni yapıldı.109 ülkeden 9 bin 308 sporcunun mücadele ettiği oyunların açılış töreni, Çin'in Hubei eyaletinin merkezi Wuhan kentinde gerçekleştirildi.

50'den fazla ülkenin savunma bakanları, ordu komutanları ve Çin'de bulunan yabancı askeri ataşelerin katıldığı açılış töreninde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Serbest ve Grekoromen Güreş Milli Takımları kafilesinin bayrağını, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül taşıyor.

Herşey böyle başlıyor!

Onlar mı virüsü götürdü –ki böyle iddialar da var ama- ilk virüsü kapanlar da bunlar. Bunlar kendileri götürmese bile Çin’den zar zor kaçıp Avrupa’ya gidiyor. İlk durakları Hollanda.

Ve bugün ABD’de giderek bu zincir ve virüsün yol haritası çalışılıyor:

Yani?

Yani; bir sabah kalktığımızda ABD ordusunun Çin’e girdiğini ve stratejik bölgeleri bombalamış olduğunu duyarsak şaşırmamız gereken bir döneme girdik.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.