Köprü saldırısına Rusya'dan ilk açıklama: Güçlü bir yanıt verilecek!

Köprü saldırısına Rusya'dan ilk açıklama: Güçlü bir yanıt verilecek!

Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'da bulunan ve Kırım Yarımadası ile Rusya'yı bağlayan tek köprü olan Kerç köprüsünde bir yakıt tankerinin patlayarak yanmaya başladığı duyuruldu...

Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'da bulunan ve Kırım Yarımadası ile Rusya'yı bağlayan tek köprü olan Kerç köprüsünde bir yakıt tankerinin patlayarak yanmaya başladığı duyuruldu. Ukrayna saldırıyı üstlenirken saldırı ile ilgili olarak "Bu daha başlangıç" ifadelerini kullandı. Rus lider Putin ise hızlı bir şekilde intikam alınmasını istedi. Saldırı ile ilgili konuşan Rus vekil Andrey Gurulev, Rusya'nın güçlü bir yanıt vereceğini belirtti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş şubat ayından beri devam ederken, Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'dan bir son dakika haberi geldi.

Rusya'nın devlet haber ajansı RIA'nın haberine göre, bu sabah erken saatlerde 2018 yılında açılan ve Kırım ile Rusya'yı birbirine bağlayan Kerç köprüsünde bir yakıt tankeri yanarak patladı. Ukrayna basını ise köprüde bir patlama olduğunu yazdı.

Köprüde trafik durdurulurken, Ukrayna medyasına göre patlama 06.00 sıralarında meydana geldiği açıklandı.

Köprü saldırısına Rusyadan ilk açıklama: Güçlü bir yanıt verilecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, patlamanın nedenini öğrenmek ve sonuçlarını ortadan kaldırmak için bir hükümet komisyonu kurulmasını emretti. Komisyonda Krasnodar ve Kırım bölge liderleriyle birlikte Acil Durumlar Bakanı ve Ulaştırma Bakanı da bulunuyor.

SALDIRIYI UKRAYNA ÜSTLENDİ

Patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Podolyak, patlamayla ilgili olarak "Bu daha başlangıç" diyerek, "Rusya tarafından yapılan tüm yasadışı yapılar yok edilecek" ifadelerini kullandı. Putin ise saldırının ardından Kiev yönetiminden hızlı bir şekilde intikam alınmasını istedi.

Kırım'daki Kerç köprüsü, 19 kilometre uzunluğuyla ülkedeki en uzun köprü unvanını taşırken, stratejik olarak da önemli bir konumda bulunuyor.

Köprü saldırısına Rusyadan ilk açıklama: Güçlü bir yanıt verilecek

UKRAYNA SAVUNMA BAKANLIĞI MOSKVA'YI HATIRLATTI

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Güdümlü füze kruvazörü Moskva ve Kerç Köprüsü, Rusya'nın Kırım'da bulunan en büyük iki sembolü yok edildi. Sırada ne var Ruslar?

Köprü saldırısına Rusyadan ilk açıklama: Güçlü bir yanıt verilecek

RUS VEKİL: GÜÇLÜ BİR YANIT VERİLECEK

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Savunma Komitesi üyesi Andrey Gurulev, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, Kırım Köprüsüne yönelik saldırıya acele etmeden güçlü bir yanıt verileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler