Köpeklerin çektiği ambulans gören var mı?

Köpeklerin çektiği ambulans gören var mı?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kastamonu'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nevşehir mitingindeki konuşmasına atıfta bulunan İnce, "Arkadaşın 35. günde kimyası bozuldu. Her gün bizler ve onlar diyordu. Bugün Nevşehir'de 'gelin 81 milyon helalleşelim' demiş. Bir şey oldu arkadaşa" ifadelerini kullandı.

“BİZİ KEKLEMEYE ÇALIŞIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’în yeni vaadi ‘Kıraathaneler’e değinen İnce, “16 senedir ülkeyi yönetiyor. ‘Merak ettim acaba ne vaat edecek’diye. Ben ‘Endüstri 4.0 diyorum, uzay madenciliği, nanoteknoloji, gençleri geleceğe hazırlayalım. Üretim, fabrika’ diyorum. O geçen gün çıktı kıraathane açacakmış. Dedim ki bunun yanında kesin FETÖ’cüler var bunu kandırıyor. 16 yılın sonunda projeye bak kıraathaneler açacakmış. Çay bedavaymış, kek bedavaymış. Bizi ‘keklemeye’ çalışıyor” dedi.

“KEK YEMEK İSTEYEN ERDOĞAN’A, İŞ İSTEYEN BANA OY VERSİN”

Bu eleştirinin ardından seçmenlere seslenen İnce, “Kastamonu’dan 81 milyona sesleniyorum. Bedava kek yemek isteyenler oyunu Erdoğan’a versin. Fabrikada iş isteyenler bana versin oyunu. Ayıptır! İnsan bunu nasıl söyler? Ben şunu düşünüyorum; artık yoruldu, ‘seçimi Muharrem alsın da ben kurtulayım mı’ demek istiyor. Erdoğan bu vaadiyle ‘ey atanamayan öğretmenler! ben sizi atamayacağım’ diyor. İmam hatip mezunları ‘size iş bulmayacağım’. ‘Ey lise mezunları maalesef iş yok’ diyor. Sizin için ‘tek çözüm bir tabağa biraz kek koyacağım, yanına da çay vereceğim. Oturun keki yiyin’ diyor. Orada internet de yok. Ona laf söylersin diye yok” ifadelerini kullandı.

“DOĞMADAN 4 SENE ÖNCE OKULA GİTMİŞ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ben 75 kişilik sınıflarda okuduğum zaman, o dönem tek partili zamanlardı. Yani CHP’nin iktidarda olduğu dönemlerdi” konuşmasının videosunu da izleten İnce, “1950 yılında tek partili dönem bitti. Erdoğan kaç doğumlu? 1954. Erdoğan doğmadan 4 sene önce okula gitmiş. Böyle bir şey olur mu? Makine gibi saydırıyor. Tek parti dönemiymiş de, CHP dönemiymiş, atıyor da atıyor” dedi.

ERDOĞAN’LA ARASINDAKİ FARKI ANLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la arasında nasıl bir fark olacağını anlatan İnce, “Erdoğan döneminde millet kemer sıktı. Benim dönemimde devlet kemer sıkacak. Mesela 1150 odalı sarayda yaşıyor. 5 sarayı da İstanbul’da var. Bir saray da yazlık olarak Marmaris’te yaptırıyor şimdi. 300 odalı. Bakın size sözüm olsun. Ben bu sarayı kullanmayacağım, engellilere tatil için tahsis edeceğim. Doğumun sayısından yöntemine kadar karışıyor. Ben sizin çocuk sayısına, yöntemine karışamam benim görevim değil ama çocuk bezinde KDV’yi indirmek benim görevim” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 1 BİLE ALAMAMASI LAZIM” 

Köprü tartışması üzerinden de Erdoğan’a eleştirilerini sürdüren İnce, “Birinci köprüyü Demirel, ikinci köprüyü Özal, üçüncü köprüyü Erdoğan yaptı. Demirel’in yaptığı köprüden gidiş geliş 11 TL. Erdoğan’ın yaptığı köprü giderken 114 TL, giderken 114 TL, toplamda 228 TL. Bayramda İstanbul’a giderseniz Demirel’in yaptığı köprü bedava, Erdoğan’ın yaptığı köprü parayla. Bu Erdoğan’ın yüzde 1 bile oy almaması lazım” dedi.

APOLET TARTIŞMASI

Apolet tartışmalarına da değinen İnce, “Bir iftar yemeğinde Erdoğan beni eleştirirken paşa alkışlıyor, ben de dedim ki ‘Senin apoletlerini sökerim.’ Bana kızanlar varmış, ben lafımın arkasındayım, kim ne derse desin geri adım atmam. Sen ayağa kalkmadı diye 5 sene hapse atacaksın sonra gelip bana laf söyleyeceksin. Ben kavga etmeyeceğim, meydanlarda barış, uzlaşma, aş, iş, gelecek diyeceğim. Ama makara yaparım. Mizah bir zeka ürünüdür, kimde varsa o kullanır” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN’A ÇAĞRIDA BULUNDU

Konuşmasında Erdoğan’a programa çıkma çağrısında da bulunan İnce, “Kastamonu’dan çakma ekonomiste bir çağrım var. Madem ben çırağım sen ustasın, istediğin televizyon kanalına, istediğin zaman gel karşıma çık. Eğer yüreği varsa, bilgisi varsa, ben hazırım. İstediğin kanalda ekonomi, dış politika tartışalım” dedi.

AMBULANS

Erdoğan 'geldiğimde köpeklerin çektiği ambulanslar vardı' diyor, Sibirya'yla ilgili bir film mi seyretti acaba?

Ben 54 yaşındayım görmedim. Köpeklerin çektiği ambulans gören var mı aranızda? Sibirya'yla ilgili bir film mi seyretti acaba?"

Her mahalleye bir kreş kuracağız. Sloganımız belli: Çocuk kreşe, kadın işe! Çıkmış 3 çocuk- 5 çocuk yapın diyor. Ben sizin çocuk sayınıza, nasıl çocuk doğuracağınıza karışamam. Benim görevim çocuk bezindeki, mamasındaki KDV'yi indirmek."

Kıraathane açacakmış, kekler, çaylar bedavaymış.Bedava kek yemek istiyorsanız Erdoğan'a, fabrikada çalışıp ekmeğinizi kazanmak istiyorsanız bana oy verin."

Hakkari'de miting yaptık, İzmir marşını çaldık, herkesin elinde Türk bayrağı vardı. Erdoğan ise benim videolarımı kırpmış 'Bakın bakın Demirtaş'a gitmiş' diyor. Ben doğru olanı milletin gözünün önünde yaptım. Seni bile ziyaret ettim, sana bile katlandım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler