Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

Konuşması Gerekin Sır Sahipleri

Bu ülkede bazı insanlar var ki, sırlarıyla birlikte ölmemeleri gerekiyor. Bu sırların neler olduğunu bilmeye bu milletin bütün evlatlarının hakkı var.

Özellikle bugün kamuoyuna yansıyan son bir haber/yazı bana bu duygu ve düşünceleri yeniden yaşattı.

Her ne kadar bazı sır olayların üzerinden çok uzun seneler geçmiş olsa da ( kimilerinden yirmi,yirmi beş sene) ve bunlar faş edilmiş olduğunda belki de ne hukuken, ne de siyaseten yapılabilinecek bir iş olmasa da , vatandaşlarımızın bu sırlara vakif olmalarını çok önemli bulmaktayım.

Bugün bahsettiğim sır olay sevgili Orhan Uğuroğlu'nun yazısıyla kamuoyu bilgisi önüne çıktı. Uğuroğlu, Tansu hanımın siyaset sahnesine dönüş kıvranışlarından etkilenmiş olmalı ki, kendinde saklı olduğu belli bir sırrı açıklama gereği duymuş... Kaldı ki, bu sır dediğimiz olayın diğer tarafında bulunan kişi de, yani Cem Uzan da, tıpkı Çiller gibi siyaseten pusuya yatmış ve bir siyasi potansiyel figür olarak görünmekte... Fırsat bulduğu anda kendisini ortaya atmaya hazır bir bekleyişte...

Bu ikili ile ilgili olarak açıklanan ya da ortaya konulan sır ve bu sırrın konusu çok önemli... İmar Bankası ve Adabank'la ilgili... Uzan ailesinin kontrolündeki bu iki bankanın yapılan incelemeler sonucu bankacılık prosedürü ve yasalar gereği kapatılma noktasına gelindiği noktada ( ve ayrıca Star TV yayınları konusunun da taraflar arasında problem teşkil ettiğinden bahisle) bir araya gelinip ARTIK NASIL, NELER KARSILIĞI BİR ANLAŞMA SAĞLANDIYSA her iki problemin de çözüldüğünu anlatmış. Hem Star TV yayınlarına çıkma, hem de bankaların kapatılmaması sağlanmış... BENCE ÇOK ÖNEMLI HAYATİ VE TARİHİ BİR OLAY... Yeniden siyasete yeltenen kişilerin kişilikleri açısından çok önemli... Konunun hukuki boyutundan hiç bahsetmiyorum.

Yine Cem Uzan'ın şahsi ve Uzan ailesi etrafinda açıklığa kavuşturulması gereken çok büyük ve önemli bir başka sır olduğuna inanıyorum. Bir "devlet sırrı" olarak nitelendirilebilir mi bilmiyorum, ama bir "Millet sırrı" olduğu açık.

2002 Kasım seçimleri öncesinde Cem Uzan üzerinden çok önem arzeden iki problem mevcuttu.

Birincisi şahsıyla ilgiliydi, ikincisi ise Genç Partiyle ilgiliydi...

Uzan, Ürdün vatandaşı olmuştu. Türkiye'nin Amman Büyükelçiliği/konsolosluk makamları Cem Uzan'a ait Ürdün vatandaşı olduğuna dair resmi, tercümesi, imzali, mühürlü bilgi ve belgeleri İcisleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne yollamıştı. Genel Müdürlük, Uzan'ın vatandaşlıktan cıkartılma işlemini başlattı. Ağustosta Meclise - sözüm ona ve oylanmadan- erken seçim kararı aldırılmıştı, o günlerdi. Eğer Cem Uzan Bakanlık yazısına ve talebine istinaden vatandaşlıktan cıkartılmış olsaydı GP'nin genel başkanı da olamazdı, seçime de giremezdi... İste bu noktada ne olduysa oldu ve bir Ürdün vatandaşı GP genel başkanı olarak seçime sokuldu. Yüzde 8'e yakın oy alırken bir evvelki seçimde %18 oy almış MHP %8'de ve barajın altinda/Meclis'in dışında kaldı. BU OLAY ETRAFINDAKİ SIR PERDESI NEDİR? KİM/YA DA KİMLER BİLİR?..Bu sır perdesinin bir yanında Cem bey olduğu kesindir de, öte tarafında ve öteyle Cem bey arasında kimler vardır? Bu "haksız maslahat" nasıl elde edilmiştir?.. Cem beyi vatandaşlıktan çıkartmayan irade sırrın öteki tarafı olmalı...Bu tarihin gizli noktası olarak kalması imkansız bir sırdır; zira Turkiye'nin kaderini ve yolunu değiştiren bir hadisedir.

İkinci önemli konu, hiçbir şekilde seçime girmemesi gereken GP'nin ( Dehap'in seçime sokulması; Tayyip beyin genel başkan olarak oy pusulalarına yazılması konuları, bu seçimin diğer sır noktalarıdır ve bütünüyle sonuçları itibariyla HUKUK BAKIMINDAN MUTLAK BUTLAN olan 2002 seçimlerine mahkum edilerek ülkemiz bugüne getirilmistir) allem kullem edilerek seçimlere girer hale getirilmesidir.

BU DA BUYUK SIRDIR. Kİ NE YAPILMIŞ, EDILMIİŞTİR DE, TAYYİP BEY KONUSU, DEHAP VE GENC PARTİ PROBLEMLERI ASILMISTIR?

Bugün Uguroğlu yazı ve hatırlatmalarının aklıma getirdiği bunlar...

Bu Ülkede kisilerarası ilişkilerde ortaya dökülmesi gerekli çok sır var.

Mesela Fettullah Gulen'de çok sır var, niye konuşup, anlatmaz bilmiyorum; zaten konuşup bu sırları ortaya dökmemesi de ayrı bir SIR PERDESI... FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞINI EN İYİ FETTULLAH GULEN'IN BILECEGI APACIK BIR GERCEKTIR.

YINE BÜYÜK SIR PERDESİ ILE SIRRA KADEM BASAN ZEKERRIYA OZ KONUSMALI KI, SIRLAR DÖKÜLE...

TAYYİP BEY ILE MELİH GÖKÇEK ARASINDA DA BUYUK SIRLAR OLDUGUNA INANIYORUM... KOZMIK ODA VE OLDURULEN 800 GOREVLI IDDIASI DOGRU MUDUR? BÜYÜK DEVLET SIRRI... 800 kişi şunlardır diyen yok; böyle birsey yoktur diyen de. Yakinim yok oldu, nerede diyen de?.

Birgün bütün bunlar ortaya dökülür inancındayım. Görür müyüz, şahidi olur muyuz, ömrümüz yeter mi bilmem?.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.