Koç'tan İlk Çeyrekte 779 Milyon TL Net Kar

Koç'tan İlk Çeyrekte 779 Milyon TL Net Kar

Koç Holding şirketin ilk çeyrek finansal sonuçlarını paylaştı.

Koç Holding, 2019 senenin ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 34,3 milyar TL gelir, 779 milyon TL ana ortaklık payı net dönem karı elde etti.

Koç Topluluğu olarak ilk çeyrekteki zorlu koşullara rağmen faaliyetlerimizi başarıyla sürdürdük, başarılı finansal sonuçlara ulaştık.

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, "2019 senenin ilk çeyreğinde yaptığımız 1,5 milyar TL kombine yatırım ülkemize olan inancımızın en büyük göstergesidir.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu'nun aktardığı uzun vadeli hedefler ise şöyle:

Tofaş'ın 2015 senesinde 1 milyar dolar yatırımla hayata geçirdiği ve Fiat'ın küresel modeli haline gelen Egea ailesinin 2024 senesine kadar üretimine karar verildi. Bu kapsamda 2020 sonuna kadar 225 milyon dolar yatırım yapılmasını öngörüyoruz.

Ford Otosan, Kocaeli fabrikasında Transit Custom ve Tourneo Custom modellerinin hibrit versiyonunu üretmeye hazırlanıyor.

Tüpraş, ülkemizde tek seferde yapılan en büyük sanayi yatırımı olma özelliği taşıyan Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'nde (RUP) geleceğe daha iyi hazırlanmak için bakım ve iyileştirme çalışmalarını başlattı.

Arçelik, Yeni İpek Yolu olarak adlandırılan Bir Kuşak Bir Yol projesi kapsamındaki ülkelerde liderlik stratejisi kapsamında önemli bir yatırım daha yaparak Bangladeş beyaz eşya pazarının en büyük oyuncularından biri olan Singer Bangladesh'i bünyesine kattı.

Aygaz da Bangladeş'te LPG satışı ve dağıtımı için United Group ile ortaklık kurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler