Kızıl Bayrak

25 aralık 1991 Sovyetler Birliği televizyonlarından son başkan MİHAEL GORBOÇOV SOVYETLER SOSYALİST CUMHURİYETLER BİRLİĞİNİN yıkıldığını açıkladı.
O esnada KREMLİN sarayında artık kızıl bayrak orak çekiçli gönderden iniyor yerine bugünki RUSYA FEDERASYONU bayrağı çekiliyordu,
Tüm dünyada temkinli bir sevinç duygusu,bizde TÜRKİYE’de ise çok çoşkulu bir sevinç ve yılların soğuk savaşın getirdiği bir nefret ve kinin dışa dökülümü vardı.
Söylenen TÜRK seferberlik yapısında şuydu bir daha toparlanamazlar,bittiler.
İstanbul Rus başkonsolosluğuna kapıdan bakıyorum hala o günlerde Sovyet bayrağını indirmiyorlar.
Gelen dostlarla konuşuyoruz,bittiler bir daha ayağa kalkamazlar,düştüler şöyle olucak böyle olucak tüm Sovyet topraklarına nufuz ediceğiz ,gülüyordum yeniden ayağa kalkacaklar diyorum bana sinirleniyorlar,büyük TURAN bu sefer gerçekleşecek diyorlar,bunun sizin anlattığınız şekilde olamıyacağını anlatıyorum her defasında münakaşa çıkıyor ve bana şunu söylüyorlar.
Aslanım kominizim bitti sen kominist oldun:)
Olaya tek gözlükle bakan bir NATO oluşumu derin yapılanma ve tek öğretilen KOMİNİST kelimesi.Varşova paktı ve SSCB ile ilgili bildikleri sadece KOMİNİZİM, konunun uzmanı varsa onlarda AMERİKAN çocukları hepsi bile bile konuyu saptırma meselesinde bugüne kadarda öyle geldi bu konular.
Bizde SSCB ve RUSYA federasyonuna her dönemde ihtiyaç vardır,ama her dönemde içerde çok güçlü SSCB ve RUSYA ilişkilerini baltalıyacak güçlü bir misyon vardır.
1993 senesi sonlarına doğru artık bu konuda sahaya indim,kendi istediğim kendi planladığım şekilde.
1955 yılından beri gelen bir bilgi birikimi üstümde vardı.Ailem 1979 yılında SSCB moskova’ya gitmişti o günün şartlarında çok zor bir olaydı.
Onlar daha gitmeden evvel ve gelene kadar siyasi şube polisleri evin ve benim etrafımdan ayrılmamışlardı.
11 aralık 1994 günü moskova yanlısı ÇEÇEN güçleri çeçenistan’da ayrılıkçı çeçen güçlerine karşı grıozni ve diğer şehirlere doğru saldırıya geçtiler.
Bu saldırının lojistik,ikmal ve pisikolojik harekat merkezi ülkemiz oldu.Dönemin tüm sağ tandaslı partileri içinden özellikle KAFKAS İSLAM diasporası bu savaşa destek verdi mücadele ülke içinede taşındı.
Çünkü Nato merkezli bu yapı,Rus devleti ile suyun altında ülkemiz içinde istihbarat savaşlarına giriştiler.
Daha sonra ikinci çeçen savaşı,ağustos 1998 yılında başladığında ülkemiz içinden bu konuya önemli bir destek verilmedi burdaki faliyetler RUSYA’ya karşı tamamen askıya alındı.
1999 yılında tam tarihlerde yanlış bir anımsanam olmasın bir yıl eksik 2000 yılıda olabilir MİT müsteşarımız sayın ŞENKAL ATASAGUN beyefendi,radikal gazetesinden gazeteci sayın İSMET BERKANT beye çeşitli konular hakkında bilgi verirken şunu dile getirdi.
İsmet bey lüks yaşam vatandaşta tutku oldu,bu televizyonları seyredenler lüks yaşam tutkusu yüzünden KOMİNİST oluyor maddiyat için:)
Sayın ATASAGUN kafkasya kökenli bir aileden gelmedir,arkasından merhum NECİP HABLEMİTOĞLU bir televizyon programında FETÖ terör ve casusluk örgütü ile o günlerde yaptığı konuşma aralığında ben AMERİKAYLA savaşmak için KGB ajanı olacak kadar alçak değilim cümlesini telafuz etmiştir,zaman zaman bu yayın verilir orda seyredersiniz.
1999 yılının yılbaşı arifesinde RUSYA DEVLET BAŞKANI toprağı bol olsun BORİS YELTSİN istifasını açıklayarak BAŞKANLIĞI bugünkü RUSYA DEVLET BAŞKANI VİLADİMİR V.PUTİN beyefendiye bırakarak,RUSYA’nın yeniden imparatorluk günlerine dönmesi için Rus devlet adamını işin başına atamışlardır.
Sayın Başkan Putin ve arkadaşları tüm dünyanın gözü önünde adım adım RUSYA’yı yeniden süper güç haline döndürdüler.
2015 yılına geldiğimizde ortadoğu’da SURİYE iç savaşına fiili müdahaleleri ile tekrar SSCB den sonra MOSKOVA merkezlerinde sönük olan dünya haritası üstündeki tüm lambalar tekrardan yanmış oldu.
Tabi ülkemizde pek bilinmeyen konular başkan Putin ve ekibi 2017 yılı sonlarına doğru ROHTSCHİLS ailesi ile ticaret konusunda anlaşmaya vardılar ,kapılarını açtılar bu dünya ticareti konusunda çok önemli bir hamleydi RUSYA için.
Arkasından RUS BÜYÜK MASON locasına yetki vererek MALTA ŞÖVALYELERİ ile mason locası arasında işbirliğine destek verdi bu konu içinde RUSYA FEDERASYONU DEVLETİ olarak her sene Rus büyük mason locasına bir milyon dolar devlet kasasından ödenek çıkardı.
Londra’dan Pekin’ne kurulan ticaret köprüsünün en kilit merkez şu anda MOSKOVA gözüküyor.
Moskova’daki havalimanlarındaki ingilizceden sonra ikinci yabancı dil çin alfabesi.
Bugünlerde batı’da pek dostumuzun kalmadığını gördüğümde,yunan genel kurmay başkanının bize diklenir tavırları yunan ordusuna teyakkuzda olun diye açıklamalar yapacak kendinde güç bulması ilginç.
Mondros mütarekesini okuyun Sevr anlaşmasını inceleyin,yunan,fransız,italyan,ingiliz ordularının işgalini düşünün.
Osmanlının ekonomisinin batması,ordunun düşmana teslim edilmesi ve MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN başlattığı MİLLİ MÜCADELE ve buna destek veren SOVYETLER BİRLİĞİ yani o günün RUSYA’sı.
Bugünlerde RUSYA DEVLET. BAŞKANI sayın VİLADİMİR V.PUTİN ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN tarafından yapılan sıcak karşılıklı açıklamalara çok dikkat edin ve takip edin.
Ne kadar ruhum ve kemiklerim ağrısada:)
İyi bir hafta sonu dilerim,
Saygılarımla.
ALP TUFAN.

KIZIL.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.