İkitelli-Ataköy metro hattında ilk ray döşendi!

İkitelli-Ataköy metro hattında ilk ray döşendi!

Ekrem İmamoğlu, kent içinde faaliyet gösteren 5 farklı metro hattı ile entegre olacak Ataköy-İkitelli Metrosu için düzenlenen ray kaynatma törenine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataköy-İkitelli metro hattının gelecek yıl hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve belediye bürokratlarının katılımıyla "ilk ray kaynatma" töreni düzenlendi.

İkitelli istasyonu şantiyesinde düzenlenen törende ilk ray kaynağı, İmamoğlu tarafından yapıldı.

‘Hattımız tek yönde saatte 36 bin yolcu taşıyacak’

Burada açıklama yapan İmamoğlu, "Ataköy-İkitelli hattımız bizim için değerli bir hat. Özellikle şu an bağlantısını yaptığımız durakla beraber aslında iki hattı birleştirmiş oluyoruz. Buradaki üç istasyonla beraber inşallah önümüzdeki yıl hizmete geçer hale getireceğiz. Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hattımız tek yönde saatte 36 bin yolcu taşıyacak" dedi.

İmamoğlu, hattın kısmi olarak 2021'de açılacağını, tamamen işletmeye alınmasının 2022 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşeceğini söyledi.

İkitelli-Ataköy arasını 23 dakikada alacak metro hattında saatte iki yönlü 72 bin yolcu taşınabilecek.

5 İLÇEDEN GEÇECEK 11 İSTASYONU OLACAK

Ataköy-Basın Ekspress-İkitelli Metro Hattı tamamlandığında, İkitelli Sanayi İstasyonu’nda Başakşehir-Olimpiyat-Kirazlı Metro Hattı’nın Olimpiyat-İkitelli Sanayi kesimiyle; Mehmet Akif İstasyonu’nda Kabataş-Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı’yla; Mimar Sinan İstasyonu’nda Yenikapı-Kirazlı-Halkalı Metro Hattı’yla ve Ataköy İstasyonu’nda Marmaray Hattı ile entegre olacak.

13,5 kilometre uzunluğundaki hat üzerinde; Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçe sınırları içinde kalan 11 istasyon bulunacak. Saatte tek yönde 36 bin yolcu taşıyacak hattın yolculuk süresi, ilk istasyondan son istasyona 23 dakika olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya