KIRİZ-KARADENİZ-GÜVENLİK..

Sevgili okuyucularım, hepinize hayırlı ramazan ayı dilerim. İnşallah ramazan sofralarınız bolluk bereket, sevinç, mutluluk ve huzur dolu olur.

Geçtiğimiz günlerde yazdığım gibi ABD (AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ) Karadeniz'e yollayacağı iki geminin seferini iptal etti.

Aslında ABD rutin olarak değişimli iki gemi devamlı şekilde uzun yıllardır KARADENİZE sokuyor, bunlar özellikle UKRAYNA,ROMANYA,GÜRCÜSTAN ve BULGARİSTAN deniz kuvvetleri üstlerini ziyaret ediyordu.

Bir çok zaman RUS HAVA KUVVETLERİ bu gemilerin üstünden alçak  uyarı uçuşları yapıyor, RUS DONANMASIDA yine gemilere yakın sefer yaparak onlara devamlı takipte olunduğunun hissini veriyorlar.

ABD hiçbir zaman direk olarak RUSYA FEDERASYONU ile bir çatışmaya girmez bundan her zaman kaçınır.

SSCB yeni yıkılıdığı zaman bile ABD RUSYA’ya karşı bu tip hamlelerden kaçındı, ÇEÇENİSTAN faaliyetleri ve diğer ayrılıkçı unsur olabilecek konularda uğraştırdı, tabir olarak AYIYI arkadan ARI ısırıkları ile oyaladı.

Bir ABD yetkili soğuk savaşın bittiği ilk günlerde bana şunu söyledi, AYI’nın ölüsü bile üstümüze yığılır bizi öldürür.

Ukrayna hadisesinde Ukrayna’nın alt yapısına, sosyal, kültürel, ekonomik tarihine bakmamız çok gerekli.

Bu konuda bir kısım FAŞİST Ukraynalının, insanlık tarihine ikinci dünya harbinde yaptıkları ile ve bağlı oldukları SSCB devletine savaşın içinde ihanetleri var.

Ukrayna'nın çok uzun zamandır RUSYA FEDERASYONUNA hasmane ve ayrılıkçı tutumu bölge ülkelerini tehtit oluşturup kendi devletlerini zor duruma sokacak hamlelere imza atıyorlar.

Netice itibari ile 2008 yılında GÜNEY OSTEYA çatışmalarında GÜRCÜNTAN ABD ve AVRUPADAN askeri destek almayınca yalnız kaldılar, RUSYA FEDERASYONU yerel birlikleri GÜNEY OSETYADA hakimiyeti sağlayınca devlet başkanı sayın EDUVARD ŞVARDNADZER canlı yayında farkına varmadan kravatını yedi sinirden.

Aynı görüntüyü UKRAYNA DEVLET başkanı sayın VİLADİMİR ZELİNSKİ ‘nin vermesini istemem.

ABD ve RUS kozmonotlar  ortak uzay istasyonunda her gün beraber çalışırken aklı başında olan dünya vatandaşlarının konulara çok daha akil bakmalarını tavsiye ederim.

Bu hafta RUSYA FEDERASYONU ANKARA BÜYÜKELÇİSİ sayın ALEKSEY YERHOV beyefendi bir basın açıklaması yaparak RUS ve TÜRK uzay ajanslarının beraberliği ile ilk TÜRK KOZMONOTUNU uzaya göndermek için beraber çalışma yapmanın teklifini yaptı.

Rusya federasyonu devleti her zamanki gibi ülkemiz ile tarih boyunca iyi ilişkiler kurmak için ön almış devlettir.

İlk TÜRK KOZMONOTUN uzaya gitmesi ülkemizi dünya çapında tanıtacak çok önemli bir konudur.

Fakat hala ülkemizdeki bazı mihrakların TÜRK,RUS ilişkilerini sabote etmek temelleri dinamitlemek gibi ciddi düşünce ve eylem içinde gayret sarf etmektedir.

1.DÜNYA SAVAŞINDA ERZURUM ve PASİNLERDE 10 alayımızın sancağı tarihin talihsiz bir cilvesi olarak RUSYA ordusu tarafından alınmış ve şu anda ST.PETERSBURG’ta HERMİTAGE müzesinde sergileniyor.

Bunun konu  için dava açılmış ülkemizde belirli bir çevreden.

Askerliğin mesleğinde  öğretilen önemli bir konuda savaşmanın haricinde askeri, kurallar nezaket, centilmenliktir.

Tarihte bir savaş olmuş yenilmişiz sancağımızı almışlar.

Sancaklar ancak savaşarak geriye alınır. Kurtuluş harbinde ve Kıbrıs harekatında YUNAN ORDUSUNDAN ele geçirdiğimiz YUNAN ALAY sancaklarını HARBİYE ASKERİ MÜZEDE sergiliyoruz, dava ile Yunanistan'a mı  geri iadelim.

Tarihe, medeniyetlere, yaşanmışlıklara, kültür mirasına sahip çıkmamız gerekli.

Anadolu medeniyetler beşiği ama yağmalatıyoruz uzun yıllardan beri.

1877 OSMANLI-RUS harbinde RUS ORDUSUNUN İstanbul Yeşilköy'e kadar birlikleri ile gelmesi ve payitahta 20 kilometre kalmışken durmaları YEŞİLKÖYDE anlaşma yaparak geri çekilmesi anısına FLORYA ŞENLİKKÖYDE yaptıkları anıtı daha sonra 1916 yılında İSMAİL ENVER PAŞA tarafından havaya uçurulması büyük yanlış.

Neden bu tarihi anıtı ülkemiz içinde yetişen insanlar görse, düşünse ve incelese RUS,TÜRK ilişkilerinin boyutunu daha iyi anlar okuduğu, canlı yaşadığı tarihten dünyanın nasıl şekillenebileceğini daha iyi  anlar ve analiz yapar.

2015 RUSYA ile gelişen talihsiz uçak krizinin ilk günlerinde ABD donanması CEBELİ TARIK boğazından girdi ey RUSYA bekleyin diyen değerli yazar ve  gazeteci kardeşlerimiz şimdi BATI imparatorluğu medeniyeti bitti diye yazı yazıyor.

Şahsi menfaatlere göre devlet stratejisi geliştirilmez DEVLET bekası için strateji geliştirilir her konuda.

Helva nerdeyse oraya dönelim, her devir helva yiyelim olursa o zaman iş olmaz..

ORMANIN KIRALI DEVLET ASLANDIR sırtımızı ona verelim o nereye kükrerse bizde oraya dönelim diyorsunuz da, bu konu biraz hayvanlar aleminde daldan dala atlayan maymunu hatırlatıyor:)

İyi hafta sonu dilerim.

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.