KİMİ KİME ŞİKAYET…

Sevgili okuyucularım iyi günler dilerim.

Bu haftanın basındaki ana konusu ORGANİZE ŞUÇ yapılanmaları ile ilgili konularda çeşitli tarafların  hem bu konularla devlet görevi yapmış kimselerin beyanları hem de bu konularla ilgili curum işlemiş kimselerin beyanatları kamuoyunun önüne serpildi.

1980 li yıllarda bir dizi vardı bu konularla ilgili ABD yapımı TRT1 televizyonunda uzun zaman oynayan.

Kahramanının adı VİNCENZO TRENOVA kısa adı VİNİ TERENOVA idi.

Organize suç yapısının içine suçlu kimliği ile sızan ve uzun zaman suç örgütü içinde suçlular ile beraber çalışan bir istihbaratçının hikayesi.

Bu bizde 2003 yılının ekim ayında gösterime giren KURTLAR VADİSİ dizisinin kahramanı POLAT ALEMDAR ile benzer bir senaryo idi.

Ülkemizde ORGANİZE ŞUÇ ile mücadele planlı şekilde ilk MİT(MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI) KAÇAKÇILIK ve İSTİHBARAT harekat başkanlığı ve bunla paralel EGM(EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ) KAÇAKÇILIK ve İSTİHBARAT DAİRE başkanlığı adları ile kuruldu ve görevlerini bu yapılarla birlikte ifa ettiler.

Bu konular çok uzun yıllara dağalmış meseleler sizlere kısa şunu anlatıcam.

Bir ülkeyi çökertmek yıkmak istiyorsanız içerden ve dışardan yaptığınız tüm siyasi buna bağlı anarşi ve terör yapısına KAÇAKÇILIK ve ORGANİZE suçu eklem yapmalısınız.

Türkiye’nin yıkılma projesi varsa ilk önce planları kimlerin yaptığı,planı bu planın siyasi,askeri,ticari,ekonomik tüm evrelerini bilmeniz gerekirki ülkeyi ayakta tutun ve uluslararası alanda ülke siyasetini ve tüm diğer önemli argümanlar için doğru yelken açın.

6 şubat 1981 12 eylül darbesinin yeni olduğu günlerde levent nispetiye caddesinde İSTANBUL EMNİYET müdür yardımcısı (siyasi şubeden sorumlu)  merhum MAHMUT DİKLER makam aracı içinde çapraz ateş açılarak öldürülüyor makam şöförü polis memuru ile.

İşte TÜRKİYE’ de TERÖR ve ona bağlı ORGANİZE suç yapılanmasını MİLADI olarak bu konudan başlanılsa ve devam ettirilirse bu önemli başlangıç olur.

9 şubat 1983 MİT kaçakçılık ve istihbarat başkanlığı ve aynı birimin Emniyet Genel Müdürlüğündeki kuruluşunun BABALAR operasyonunu başlatması MİT bu dairenin başı sayın MEHMET EYMÜR ve EMNİYET kanadında merhum ATİLLA AYTEK ile başlatılması çok önemliydi.

O dönemde ORGANİZE ŞUÇ VE TERÖR yapılarının devletin içinde görev almış kimselere olan uzantılarının ele alınması,bunların yurt dışındaki yabancı gizli servisler,terör ve kaçakçılık yapıları ile ilişkilerinin  mercek altına alınmasının başladığı günler.

Aynı dönemde gece hayatı içindeki yaşantımız ve TÜRKİYE’de derin devlet yapılanması içinden geldiğimiz için günlük bu konularla paralel olayların önümüze gelmesi ve tesadüfi olayların TANRISAL karşımıza çıkmasından bir çok hadiseye şahit olduk.

1984 yılında CUMHURBAŞKANLIĞI köşküne gelen bir çok ihbardan dolayı KÖŞK güvenlik yapılanmasının İÇ İŞLERİ  BAKANLIĞI mülkiye baş müfettişliğinde görevli genç bir müfettiş olan o dönemde sayın MUSTAFA MALAY beyle görevi esnasında karşılıklı bir büyük kazaya karışmamız,onların ağar yaralanmaları sonucu ilgili görev konularında bir çok bilgiye vakıf oldum.

Aynı günlerde yine KÖŞK tarafından dürüstlüğü konusunda tanınmış bir bürokrat İZMİR GEMİ LİMAN İŞLETMELERİ müdürünün ZONGULDAK gemi liman işleri müdürlüğüne müfettiş olarak yollanması ve orda iki ay görev yaptıktan sonra dönerken bana  konularla ilgili aydınlatıcı küçük bilgi vermesi ismi M.İ.DUYMAZ yaşıyorsa uzun ömür versin o yıllarda görülen ve durdurulamayan bu ORGANİZE suç yapısının domino etkisi yaparak bugüne geldiğimizde dev TUSUNAMİSİ ile karşı karşıyayız.

O günlerde İZMİT DENİZ KUVVETLERİ donanma komutanlığındaki kaçakçılık faaliyetleri ile ilgili başlatılan soruşturmalar öncesinde, MİT ilgili faaliyetleri en küçük ayrıntısına kadar haber elemanları ile takip ediyor,hatta makine sınıf yedek subay okulundan karaköy ve tahtakale’ye yapılan askeri araçlarla  sevkiyatları izliyordu.

1984 yılında BABALAR operasyonu ile ilgili alınan bayan sinema sanatçıları ile ilgili konuları gece hayatı içindeki yansımalarını görüyorduk ,YEŞİLKÖY ve KAPALIÇARŞIDAKİ baskınlara bunlarla ilgili ilintili kişilerle ilgili bölgesel haberler hızlı bir şekilde bize de ulaşıyordu.

Sonuç 1987 yılında sayın MEHMET EYMÜR beyin taslak halinde hazırladığı rapor adalete intikal ettirilerek bir çalışma yapılsaydı bugün geldiğimiz bu büyük TUSUNAMİ yapılanma ülkeyi tökezletmeyecekti.

Bu yapılanma torba içinde bir birini suçlayan tüm kişilikler ve guruplar var.Uzun yıllardır bir birleri ile sadece pastadaki paydan ve  nemalanmadan dolayı kavga var.

Yapıya bakarsanız hepsi birbirinden temiz hangi ideolojiden ve dinden,dilden olursa olsun.

Birinci MİT raporunu inceleyen BAŞBAKANLIK BAŞ MÜFETTİŞİ sayın KUTLU SAVAŞ beyin şu sözü var.

SİLAHLI SUÇ ÖRGÜTLERİ İLE DEVLET İSTERSE KOLAYCA BAŞ EDER.

ASIL SORUN KIRAVATLILAR ÇETESİ….

1983 yılından bugüne geldiğimizde sayın MEHMET EYMÜR beyefendiye son yapılan komplodan dolayı  maalesef iki sene altı ay ceza verildi.

Benim durumum şu anda AĞAR CEZADA bu konularla ilgili tweet attığım için yargılanıyorum.

KÖTÜLER 1 İYİLER SIFIR.

Gerçek ERGENEKON örgütünü çözmeden bu ülkede TERÖR ve ORGANİZE suç yapısını çözemez ülke bekasını ayakta tutmanız çok zor olur.

ÇOK ZOR…!

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.