Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Suriye İçin 7 Soru: Biz Teröristlerin Bekçisi Miyiz?

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Suriye İçin 7 Soru: Biz Teröristlerin Bekçisi Miyiz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, planlanan Suriye harekâtı üzerinden iktidarın Suriye politikasını eleştirdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “bu ülkeyi seviyorsa, bu ülke için çalıştığını iddia ediyorsa cevap istiyorum” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 7 soru yöneltti. Kılıçdaroğlu’nun soruları şöyle:

1. Bir zamanlar dost olduğumuz Suriye ile durup dururken neden kavgalı hale geldik? Sana “Suriye’nin iç işlerine karış” diyenler kimlerdi?

2. Suriye’deki teröristlere Türkiye üzerinden silah gönderenler kimlerdi? Meşru olmayan bu yolu sana kimler önerdi? Bu gayrimeşru yolu sana önerenler hala senin yanındalar mı?

3. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelip, Türkiye üzerinden Suriye’ye geçen teröristlere “geçiş imkânı sağlayın” diyenler kimlerdi?

4. Astana sürecinde “İdlib'deki teröristlerin elinden ağır silahları alacağız” sözünü verdin. Bu sözünü yerine dahi getirememişken şimdi Fırat'ın doğusundaki tutuklu IŞİD teröristlerini ABD'den devralmaya kalkıyorsun. Biz teröristlerin bekçisi miyiz? Bu tablo Türkiye Cumhuriyeti Devletine yakışıyor mu?"

5. Suriyeli sığınmacıların bize maliyeti 40 milyar dolar… Peki, Suriye bataklığının Türkiye Cumhuriyeti devletine maliyeti ne kadar?

6. Amerika ile bir telefon görüşmesi üzerine mutabakat sağladığın anlaşılıyor. Ama ortağın "haddini aşarsan ekonomini mahvederim" diyecek kadar cüretkâr ve küstah. Ne için söz verdin? Haddini aşmayacağın nokta nedir? Operasyonun sınırları hakkında nasıl bir anlaşma yaptın?

7. Büyük Ortadoğu Projesinin eşbaşkanlığını hala sürdürüyor musun? Bu eşbaşkanlığın Türkiye’ye hangi faydaları oldu?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler