Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortak görüş olursa cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, "Bir kişinin sözünü dinleyemeceğiz. Her aday ayrı mı çıkarmak isteyecek yoksa tek bir kişi mi çıkaracağız oturup konuşacağız" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu. "Adayı nasıl belirleyeceğimize dair oturup konuşacağız" diyen Kılıçdaroğlu, "Ortak görüş olursa cumhurbaşkanı adayı olurum" ifadelerini kullandı.


Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global'de Buket Aydın'ın sunduğu Koltuk programına konuk oldu.

Kılıçdaroğlu, programın sunucusu Buket Aydın'a, yerel seçim öncesine yönelik bir hatırlatmada bulundu ve “Başlamadan önce güzel bir kahkaha bekliyorum sizden, gülmeniz bize şans getiriyor” dedi.

Aydın, Kılıçdaroğlu’nun “İstanbul ve Ankara'yı kazanacağız" açıklamasına gülmüş ve tepki çekmişti.


Kılıçdaroğlu programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı adaylığına dair konuşan Kılıçdaroğlu, "Her aday ayrı mı çıkarmak isteyecek yoksa tek bir kişi mi çıkaracağız oturup konuşacağız. Güçlendirilmiş parlementer sistemde ittifak olarak hem fikiriz. Ortak görüş olursa cumhurbaşkanı adayı olurum" dedi.

Bilim Kurulu hakkında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bilim Kurulu'nda ne oluyor? Bilim Kurulu ne düşünüyor? Ben saygı duyuyorum. Bir süre sonra Bilim Kurulu suçlanacak. Ben baştan Bilim Kurulunun bir sözcüsü olsun istedim. Ama yapmadılar" dedi.

Haber Global'in aktardığına göre, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sizinle diyalogtan sonraki sürece ilişkin Bursa dışında fire vermedik. Bursa'yı da alacağız. Belediye başkanlarımız tarih yazıyor. Hepsine şükran borçluyum. Pandemi şartlarında bütün engelleri aşıyorlar. İktidarın bize teşekkür borcu var.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Bana göre sonbahara kadar gidemezler. Her geçen günün maliyeti artıyor. Ülkeyi yönetmek için bilgi birikim sahibi olmak lazım.

"BİR SÜRE SONRA BİLİM KURULU SUÇLANACAK"

Bilim Kurulu'nda ne oluyor? Bilim Kurulu ne düşünüyor? Ben saygı duyuyorum. Bir süre sonra Bilim Kurulu suçlanacak. Ben baştan Bilim Kurulunun bir sözcüsü olsun istedim. Ama yapmadılar.

CHP'YE GÖRE PANDEMİ SÜRECİNDE NELER EKSİK?

Bilim Kurulunda sözcü seçerdim. Belli zaman diliminde açıklama yapacaktı. Dükkanlarını kapat dediğimiz insanlar için ekonomik ve sosyal konseyi ile bakanları toplardım. Yolu yöntemi belirleyip, çözümleri belirleyip kamuoyu ile paylaşacaktım. Bunların hiçbiri olmadı.

CHP İKTİDARA GELİRSE NE YAPACAK?

Bir evde işsiz varsa ben ona iş bulucağım. Alevisi, sünnisi, başı açık ya da başı kapalı olan diye ayırt etmeden refah içinde yaşamasını sağlayacağım. "Emekliye iki maaş vereceğiz" dedim. Karşı çıktılar. Ne oldu? Verdiler. 'Asgari ücreti yükselteceğiz' dedik. Yükselttiler. Demek ki oluyor. 138 bin öğretmen açığımız var, sağlıkçı açığımız var neden atanmıyor?

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Adayı nasıl belirleyeceğimize dair oturup konuşacağız. Bir kişinin sözünü dinleyemeceğiz. Her aday ayrı mı çıkarmak isteyecek yoksa tek bir kişi mi çıkaracağız oturup konuşacağız. Güçlendirilmiş parlementer sistemde ittifak olarak hem fikiriz. Ortak görüş olursa cumhurbaşkanı adayı olurum.

104 EMEKLİ AMİRALİN BİLDİRİSİ

Gece yarısı kelimeler ilave edip internet sitesine veren kişi sağlıklı biri değil. O kişiyi bulsunlar. Tıpkı Boğaziçi'nde Kabe fotoğrafını yere atan kişi gibi. O da hala bulunamadı. Gündemi değiştirmek için yapıldı. Bunlar emekli amiral, emekli biri nasıl darbe yapar? Bunlar evinde zaten. Bu dosya Yargıtay'a gidince ne olacak?

"KANAL İSTANBUL RANT İÇİN"

Kanal İstanbul'a o kadar para harcayacığına Harran Ovasına yapsana. Söz vermişsin. Kanal İstanbul ne için, rant için. Anadolu'nun içi boşaldı. Hakkari, Rize, Çankırı, Elazığ bizim değil mi? Buralarda 10 milyon işsiz var.

(Buket Aydın'ın "Erdoğan'la cumhurbaşkanlığı yarışına girerseniz kazanacağınızı düşünüyor musunuz? sorusuna yanıt)

Ondan en ufak bir endişem yok. Dolayısıyla bir kahkaha atabilirsiniz."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler