Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye Danıştay Tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye Danıştay Tepkisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bahçeli'yi eleştirerek, "Eğer Sayın Bahçeli, Erdoğan’ı değil de Danıştay’ı muhatap alıyorsa, muhatap aldığı yer yanlıştır" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, okullarda 'Andımız'ın okutulmamasıyla ilgili karar için sadece Danıştay'a tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "Eğer Sayın Bahçeli, Erdoğan’ı değil de Danıştay’ı muhatap alıyorsa, muhatap aldığı yer yanlıştır. Danıştay’a hâkimi tayin eden kim? Erdoğan, bir partinin genel başkanı. Oradaki kumpası ayarlayan kim? Erdoğan. Sen kalkmış Erdoğan’ı değil, Danıştay’ı suçluyorsun. Muhatap alacaksan Erdoğan’ı muhatap alacaksın” diye seslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP TBMM grup toplantısında Danıştay’ın Andımız ile ilgili yasağı onaylayan kararını değerlendirirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

‘ERDOĞAN’IN İSTEDİĞİ DANIŞTAY KARARI ÇIKACAKTIR’ DEDİM, OLDU: Danıştay bir karar verdi. Ortalık karıştı. Olay neydi. Andımız’dı. 2013 yılında Erdoğan, bölücü terör örgütüyle masaya oturdu. Onların şartı neydi, ‘Andımız’ı kaldıracaksınız.’ Andımız bir yönetmelikle gelmişti ve Milli Eğitim Bakanlığı da Erdoğan’ın talimatıyla yönetmeliği değiştirdiler, kaldırdılar. Türk Eğitim Sen, iptalini istedi. Uzun süre geçti. Danıştay karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı değişikliği iptal etti. Andımızın okunması gerekiyordu. Bunun üzerine bana TV'de soruldu, o dönem tarafsız yayın yaptığına inandığımız CNN Türk o zaman bizi çağırmıştı, şöyle demişim: 'Türkiye ırk temeline dayalı bir devlet değildir, bir siyasi bilinç devletidir'. Bu bizim parti programımızda yer alan cümledir. Eskiden beri okunuyor andımız, çözüm sürecinde kaldırıyoruz dediler. Erdoğan’ın iptal kararından sonra aşağılayarak, küçümseyerek, azarlayarak meydan okuması insanın ağrına gidiyor. Normalde Danıştay üyelerinin tepki göstermesi gerekiyor. Danıştay kararını vermiştir. Gerekçesi sağlam, yerinde karardır. Andımız’ın okuması lazım. Ama Danıştay Genel Kurulu’nda Erdoğan’ın istediği gibi karar çıkacaktır, bunu bir yere yazın’ dedim. Ne zaman, 2018 yılında. Oldu mu, oldu. İki yıl geçti 4 tane hakim tayin edildi. Böylece Andımız okunması Danıştay Genel Kurul tarafından ‘yasaklanmalıdır’ denildi ve karar verildi.

BAHÇELİ’YE “ERDOĞAN’I MUHATAP ALACAKSIN" ÖNERİSİ: Andımız konusu doğruluğu, sevgiyi, saygıyı anlatan, aslında çocuklara sevgiyi, birlikteliği, güzelliği anlatıyor. Danıştay bu kararı verdikten sonra Erdoğan’a şu çağrıyı yapmıştım: Andımız’ın hangi cümlesinden rahatsızsın çık millete bunu anlat demiştim. Bunu söyledim 2013 yılında. Geldik 2021 yılına bu soruma cevap alamadım. Ben vatanını milletini seven, AK Parti’ye oy veren bütün kardeşlerime seslenmek istiyorum. Parantez içinde Bahçeli’ye de seslenmek istiyorum: Sayın Erdoğan Andımız’ın hangi cümlesinden rahatsızdır çıkıp milletin önüne bunu açıklasın. Bekliyoruz bunu. Açıklayabilir mi? Açıklayamaz. Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’nda iki yıl bekledi, 4 hakimi değiştirdiler yeni hakimler geldi, Erdoğan’ın talimatıyla geldi ve Andımız kaldırıldı. Ben bunu 2018’de söylemiştim. ‘Bir kenara yazın’ demiştim. Ben tahmin ettiğime göre kamuda uzun yıllar hocalık yapan Bahçeli'nin de tahmin etmesi lazım. Andımız’ı kim kaldırdı? Cumhur İttifakı kaldırdı. Eğer Sayın Bahçeli, Erdoğan’ı değil de Danıştay’ı muhatap alıyorsa, muhatap aldığı yer yanlıştır. Danıştay’a hâkimi tayin eden kim? Erdoğan, bir partinin genel başkanı. Oradaki kumpası ayarlayan kim? Erdoğan. Sen kalkmış Erdoğan’ı değil, Danıştay’ı suçluyorsun. Muhatap alacaksan Erdoğan’ı muhatap alacaksın. Bizim gibi Andımız okunmasını istiyorsan, yapacağın çok basit bir şey var: Açarsın Erdoğan’a telefon, 'Kardeşim bu ant okunmadan kusura bakma biz bir daha bir araya gelemeyiz'... Neden? Ben ülkemi, bayrağımı seviyorum. andımın okunmasını istiyorum. Yapar mı? Göreceğiz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler