KILIÇDAROĞLU ASGARİ ÜCRETİ BELİRLEDİ: 2200 LİRA

KILIÇDAROĞLU ASGARİ ÜCRETİ BELİRLEDİ: 2200 LİRA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretle ilgili olarak dikkat çeken sözler söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bizim belediyemizde ve kazanacağımız belediyelerde asgari ücret 2200 tl olacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretle ilgili olarak dikkat çeken sözler söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Bizim belediyemizde ve kazanacağımız belediyelerde asgari ücret 2200 tl olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, 2019 bütçe teklifini de "Kimin sorununa çözüm getiriyor?" sözleriyle eleştirdi.

CHP lideri yeni yıldan itibaren CHP'li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 200 lira olacağını belirtirken, şunları söyledi:

"Asgari ücretin altında ücret alan 1 milyon 800 kişi var. Bu bütçe bunların yarasına merhem oluyor mu? Hayır. Asgari ücretlilerle ilgili, 6 milyon 700 bin kişinin yarasına merhem oluyor mu? İşsizlikle mücadele hepimizin görevi. Size iki fotoğraf göstereceğim. Fotoğraflardan ikisi de Kilis'te çekiliyor. Türkiye İş Kurumu'nun 1 yıldan az süre çalışmak için işçi ilanına başvuran vatandaşlar. 16 yıldır Türkiye'nin geldiği nokta bu. Elinizi vicdanınıza koyun bu iki fotoğrafa bakın. Bunu 16 yılın sonunda söylüyoruz."

"Bu bütçeye oy vermek vallahi de billahi de haramdır" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu bütçe siyasi açıdan da darbe bütçesidir. 20 Temmuz darbesinden sonra gelen bütçedir. Hiç kimse korkudan sesini çıkaramıyor" ifadesini kullandı.

'1 MİLYON VATANDAŞ İCRALIK'

- Sadece Ocak-Ekim arası icraya düşen vatandaş sayısı 1 milyon 56 kişi. Borçlu vatandaşların bir de bankalara ödedikleri faizler var. Saray hükümetinin vatandaşa yüklediği yükler de var. Son 10 ayda vatandaşların ödediği faiz 55 milyar lira. Bu faizi kim ödüyor, sırtı kalınlar mı zor geçinen vatandaş mı?

-Saray ve çevresinde dolaşanların tamamı tefecilere hizmet ediyor. Yapmayın, harama ortak olmayın. Bu kadar faiz ödenir mi? hangi hükümet bu kadar faiz ödedi. Sanayicinin sorunu çözülüyor mu? En çok mali af çıkaran hükümet bu hükümet. Fransa'ya, Almanya'ya sorun bakalım, kaç yıl önce mali af ilan etmiş? İnsanlar önlerini göremiyor arkadaşlar. KOBİ'ler de aynı durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler