Kıbrıs Gazisi Suriyelilere Hakaretten Hakim Karşısında

Kıbrıs Gazisi Suriyelilere Hakaretten Hakim Karşısında

Kıbrıs Gazisi, Suriyelilere hakaretten hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramında hakkında Suriyelilere ve Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açılıp gözaltına alınan 65 yakındaki Kıbrıs Gazisi Aydınlı Gazeteci Hüseyin Doğan 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününde Hakim karşısına çıktı.

Kıbrıs Barış Harekatı'na askerlik yaptığı Kayseri Hava İndirme Tugay Komutanlığından gönüllü olarak katılan ve Kıbrıs'a uçaktan atlayan ilk Paraşütçü Komandolardan biri olan Aydınlı Gazi Hüseyin Doğan hakkında sosyal medya hesabından Suriyelilerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik gösterdiği tepki ve paylaşımlar nedeniyle hakkında iki soruşturma birden açıldı. 

Aydın'da uzun yıllardır Gazetecilik ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nde yöneticilik yapan, Şehit ve Gaziler Derneği üyesi olan, 65 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Hüseyin Doğan, hakkında yapılan isimsiz ve imzasız ihbarlar nedeniyle Aydın Cumhuriyet Savcılığınca; "Suriyeli mültecilere hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve ayrıca "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla gittiği Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınmıştı.

huseyinabi11.jpgAydın 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan Hüseyin Doğan hakkında zincirleme suç iddiası ile Savcılık, TCK 216/2- 43/1 ve 53/1. maddelerine istinaden, 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet bölge farklılığına dayanarak aşağılama gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmasına, eğer hüküm giyerse kamu haklarından mahrum bırakılması talebinde bulundu.

Aynı zamanda Kıbrıs Harbi sonrası uzun yıllar çeşitli basın kurumlarında gazetecilik ve temsilcilik yapan, bunun yanında Kurtuluş ve Kıbrıs Savaşları le ilgili çekilen film ve belgesellerde de rol alan Hüseyin Doğan ise savunmasna, iddiaların yersiz ve temelsiz olduğu, Suriyelilerin Türkiye'de yaşayan ve Türk Milleti'nin asli ferdi olan diğer vatandaşlar gibi yerleşik değil mülteci olduklarını, mülteci olmaları sebebiyle de kendisine atıfta bulunulan suçlamaların düşürülmesi gerektiğini belirtti, beraatını talep etti.

Savcılık ise mahkemeye delil olarak sunduğu belgeler arasında, Hüseyin Doğan'ın Suriyelilere verilen maaş kartlarını paylaşmasını da delil olarak ekledi. Duruşma, 17 Aralık 2019 tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler