Kerime Yıldız yazdı: DEVRİM ARABASI 129 GÜNDE YAPILDI AHMET BEY!

Kerime Yıldız yazdı: DEVRİM ARABASI 129 GÜNDE YAPILDI AHMET BEY!

Kerime Yıldız yazdı: DEVRİM ARABASI 129 GÜNDE YAPILDI AHMET BEY!

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, bir tv kanalında 50 dakika soruları cevaplamış. İnternetten seyrettim. Kim olduğunu bilmesem, “Bu adam, niye Ali Desidero taklidi yapıyor?” derim. El kol hareketleri, mimikleri, beni direk jilet reklamındaki bu tipe götürdü. Benim yaşımdakiler iyi bilirler Ali Desidero’yu .

Çamlı, kendisini “Dersaadet mebusu” olarak târif ediyor. Belli ki bir İstanbul âşığı. Bu ifâde twitter hesâbında Osmanlıca yazılı. Maalesef imlâsı yanlış. Bu kadar İstanbul ve Osmanlıca sevdâlısı, “Doğma büyüme Fatih’liyim.” diye övünen bir vekilden güzel bir Türkçe beklemek, en tâbii hakkımız değil mi?

Yok. Pek sayın vekilimiz, sokakta öğrendiği, “tantana ve horolop şorolop” ifâdelerini literatüre kazandırmakla övünüyor. Oysa tantana kelimesi Türkçe’de var. Horolop şorolop ise Hacivat Karagöz oyununda “ham hum şaralop” diye geçiyor.

Tantana ve horolop şorolop kelimelerini literatüre kazandırmakla övünen vekilimize “Türkçenin Sırları” kitabını okumasını, âcilen tavsiye ediyorum.

........

Güzel Türkçemize bu kadar saygısı olan Ahmet H. Çamlı, yerli araba meselesinde aklımızla zekâmızla dalga geçti desem, az demiş olurum. Direk salak yerine konduğumuzu düşündüm.

Çamlı, “Bu milletin Japon gibi yerli arabası yok.” deyince sunucu, “Ama 17 yıldır iktidardasınız. Niye yapmadınız?” sorulduğunu hatırlattı. Hatırlatmaz olaydı. 17 yıl, araba yapmak için yetmezmiş. Bir uzmanın söylediğine göre sırf motor için 8 sene gerekiyormuş.

O anda sunucunun, “Devrim arabası, 129 günde yapıldı.” demesini bekledim ama demedi. 

Dese ne olur?  “Filanca yabancı arabalar, 80 yılda 100 yılda yapıldı.” diyerek, bu arabaların ilk ortaya çıkış târihlerinden günümüze kadar geçen zamanı yapım süreci zanneden birisine dese ne olur?

.....

Programı seyrettikten sonra Ali Desidero’nun traş reklamını tekrar seyrettim ve yeniden yazdım.

Çamuriyetin vekilliği, aslında bize ters iş

Abi, konu CHP. Sana uyar.

Dedim, hop, CHP bize uymaz.

Yanlış anladın abi,  CHP ile savaş...

Peki dedim. Pat atladım, Meclis’e gittim.

Inının ınının...

Gezdim gördüm. Hepsi okumuş çocuklar. Sonra kendim, şahsen denedim. “Tantana yapmayın horolop şorolop adamlar” diye derslerini verdim. Böylece bir nev’i bir hizmetimiz olmuş olsun vatandaşa.

Haydi hayırlı traşlar..

Inının ınının ınının....

Kaynak: DEVRİM ARABASI 129 GÜNDE YAPILDI AHMET BEY! - Kerime Yıldız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler