Kazım Koyuncu yıl dönümünde anıldı.

Kazım Koyuncu yıl dönümünde anıldı.

Kazım Koyuncu, 15'inci ölüm yıl dönümünde anıldı.

Ailesinin isteği üzerine koronavirüs salgını nedeniyle Artvin'in Hopa ilçesindeki anıt mezarı başında düzenlenen anma töreni ile Kazım Koyuncu anıldı. Anma töreni az sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Akciğer kanseri hastalığı nedeniyle 33 yaşında hayatını kaybeden Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu'nun ailesi adına yapılan yazılı açıklamada, “Her birimizin kendi heybesinde biriktirdiği kadarınca değiştiği ve bununla beraber kolektif bir dönüşüme tanıklık ettiğimiz bir yıl 2020. Biz, Koyuncu ailesi ve siz, Kazım Koyuncu’ya kıymet verenler, şimdi bir farklılığı beraber yaşayacağız. Onun bu dünyadan göçünün 15’inci senesinde, her sene olduğu gibi, onu sonsuza dek bağrına basmış Pançol’da ona olan özlemimizi, ona olan sevgimizi, onsuzluğun acısını paylaşmak için omuz omuza duramayacağız. Bir araya gelmek, beraber ağlamak, birlikte ritüellerimiz her daim iyileştirici olmuştur. Ancak bu kez bir araya gelişimizin hepimizi tehlikeye atabilecek olmasından dolayı anmanın topluca yapılmasına razı olamadık. Her şeyden öte insana hürmet eden Kazım Koyuncu, tek bir kişinin bütüne nasıl bağlı olduğunu derinden hissetmiş biriydi” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından Kazım Koyuncu anısına ”Koyverdun gittun bizi… Karadeniz'in asi çocuğu seni hep özlem ve saygıyla anıyoruz. #KazımKoyuncu” paylaşımında bulundu.

Kazım Koyuncu kimdir? Neden öldü ?

1971 yılında Artvin Hopa'da doğdu.Okumayı çok seven, müziğe ortaokul yıllarında babasının aldığı mandolinle başlayan Koyuncu, futbolla ilgilendi.Trabzon taraftarıydı.

Kazım Koyuncu 1992 yılına kadar amatör olarak müzikle ilgilendi ve Laz müziğiyle rock müziği harmanlayarak oluşturduğu kendine has müzik tarzını ilk defa 1992 yılında profesyonel olarak yapmaya başladı. 1993 yılında ilk kez Lazca rock müzik yapacağı grubu 'Zuğaşi Berepe' isimli müzik grubunu Mehmedali Barış Beşli ile beraber kurdu.2000’li yıllarda Gülbeyaz, Sultan Makamı gibi televizyon dizilerine yazdığı müziklerle ünlenmişti.Karadeniz müziğinin önemli isimleri olan Volkan Konak, Fuat Sakave Bayar Şahin'le bir araya gelerek düzenledikleri 'Hey Gidi Karadeniz' konser serisi ve 2004 yılındaki solo albümü 'Hayde' ile oldu.

2004 senesinin sonlarında 33 yaşındayken akciğer kanseri teşhisiyle tedavi görmeye başladı. Akciğerindeki kanser testislerine yayıldı. 25 Haziran 2005'te tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Kazım Koyuncu,ölüm sebebinin de Çernobil faciasına bağlı olduğu anlaşıldı. Mezarı ise, Hopa'da doğduğu köy olan Pançol'dadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler