KAZ DAĞLARINDA SU VE VİCDAN NÖBETİ DEVAM EDİYOR

KAZ DAĞLARINDA SU VE VİCDAN NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin oksijen depolarından Kaz Dağları'na yapılmak istenilen altın madenine karşı doğa ve yaşam için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti'nde binlerce çevreci alanı terketmiyor.

Erkan Sevinç / Ngazete İzmir

Türkiye'nin oksijen depolarından Kaz Dağları'na yapılmak istenilen altın madenine karşı doğa ve yaşam için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti'nde binlerce çevreci alanı terketmiyor.Çadırlarda kalan çok sayıda insan sabahın ilk saatleriyle birlikte tekrar maden alanında toplanmaya başladı.

Kaz Dağları'na yapılan altın madenine karşı bir araya gelen vatandaşlar, ağaçların kesilmesine karşı şantiye alanına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşten önce bir araya gelen vatandaşlar ilk olarak çevrecilerin kaleme aldığı "Kaz Dağları Andı" da okudu.

asd_2734.jpg

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan eylemin ilk gününde “Bu Kaz Dağları’nı kurtarma eylemidir. Kaz Dağları dünyanın ikinci oksijen üreten dağıdır. Mitolojik bir tarihe sahiptir. Bu dağ altıncılar tarafından talan edilmektedir. Sizleri bu mücadelemizde yanımızda görmek istiyoruz. Hepinizi Kirazlı-Balaban tepeye bekliyoruz. Bizim tepkimiz çevre için, canlılar için, oksijen ve ekosistem için. Siyasi değil tamamen doğa için mücadele ediyoruz” dedi ve ilave etti “ Bakanların görmeden açıklama yaptığını belirten Başkan Gökhan, “Bakanlığın verdiği ağaç sayısı doğru değil. Onları buraya gelip yerinde görmeye davet ediyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanı’na katliamın durdurulması için mektup yazacağız. Sesimizi sadece Türkiye’de değil dünyada da duyuracağız. Kanada Başbakanı’na mektup yazıldı. Hukuki süreç devam edecek. Sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam”. 


"Kaz Dağları Andı" nın defalarca okunduğu .“Büyük Su ve Vicdan Nöbeti” kapsamında Moğollar grubu da bugün kent merkezinde doğa katliamına tepki göstermek için konser verecek. Kaz Dağları’nda çevre katliamının bitirilmesi ve kamuoyunun tepkisinin çekilmesi için dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say da 18 Ağustos’ta firmanın faaliyet gösterdiği alanda konser vereceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler