Katıldığı Düğüne Ceza Kesen Kaymakam Konuştu

Katıldığı Düğüne Ceza Kesen Kaymakam Konuştu

Katıldığı düğüne ceza kesen Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ilk kez konuştu.

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlunun koronavirüs salgınına karşı tedbirlere uyulmayan 1500 kişilik düğününe katılan ve ardından düğüne ceza kesen Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, ANKA’ya konuştu. Alkan kendi katıldığı düğüne neden ceza kestiklerini “Siz ne yapabilirsiniz, 1500 kişi çıksın buradan diyebilir misiniz? Kendinizi koyun, düşünün. Siz oturduğunuzda bütün masalara (yemek) dağıtılıyor. Ama cezai işlemini yaparsınız, ayrı bir konu” dedi. Düğünde nikahı kıyan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da “Geçmişte kalmış bir tartışma” dedi.

İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgını nedeniyle düğünlere kısıtlama getirdi. Artık nikah merasimi şeklinde yapılacak düğünler ile nikahlarda, oyun oynanması/dans edilmesine, toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı (paketli su servisi hariç) yapılmasına hiçbir şekilde izin verilmeyecekti. Ancak AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlunun düğününde bu yasak delindi. İzmit Körfezi ve Osman Gazi Köprüsü manzaralı özel düğün alanında 1500 kişilik davetli listesi için masa ve sandalye hazırlığı yapıldı. Yemek dağıtıldı, takı sıkasında sosyal mesafe unutuldu.

Düğüne Dilovası Kaymakamlığı tarafından para cezası verildi. Kaymakamlık, AKP’li Yaman’a ve düğünün yapıldığı işletmenin bağlı olduğu Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 282. maddesine göre en üst limitten toplam 6 bin 360 TL idari para cezası verdi. Düğündeki yemek şirketi ise 3 bin 180 lira para cezası almaktan kurtulamadı.

Düğünde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kıymış, davetliler arasında da Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan da yer almıştı. Kaymakam Alkan kendi katıldığı düğüne para cezası vermiş oldu. Kaymakam Alkan, ANKA’ya konuştu: 

“Aslında biraz abartı oldu. Çünkü orası 7 dönüm bir araziydi. 1500 kişi katıldı ama 2 bin 500’yi alacak bir alandı. Gece karanlığında 1500 kişinin fotoğrafını uzaktan çektiğiniz zaman sanki bir yığışma içerisindeymiş gibi göründü. Yani iş biraz abartıldı. Ama şu oldu takı töreninde insanlar ayağa kalktı, insanların kendi tavırlarından kaynaklanan bir şey. Orada bir yoğunluk oldu. Masaların düzeni, mesafe düzeninde bir sıkıntı yoktu. Ama tabi yemek ikramının orada ortaya çıkması, işte 1 saatlik düzene uyulmamasından dolayı ceza kesildi. Bu da normaldir. Olması gereken durumdu.”

‘CEZAİ İŞLEM YAPARSINIZ AYRI KONU’

Alkan, “Siz orada uyarıda bulundunuz mu?” sorusuna ise şöyle yanıtladı: “Masaya oturmuşsunuz, 1500 kişi oturmuş. Önünüze yemek getirilmiş. Ki biz hiçbir ikramı almadık. Siz ne yapabilirsiniz, 1500 kişi çıksın buradan diyebilir misiniz? Kendinizi koyun, düşünün. Siz oturduğunuzda bütün masalara dağıtılıyor. Ama cezai işlemini yaparsınız, ayrı bir konu.”

OTOBÜS YOLCUSU ÖRNEĞİNİ VERDİ

Alkan kendisine ve düğündeki davetlilere tek tek neden ceza kesilmediğini ise şöyle açıkladı: “Eylemi yapana ceza kesilir. Ne kabahati var, yemek ikramı. Ne hatası var, 1 saatten fazla düğünün sürmesi. Şöyle düşünün otobüstesiniz, yolcusunuz. Otobüs kaza yaptı. Yolcuya bu kazadan (Siz sorumlusunuz denilir mi? Kabahatler kanununa göre eylemi yapana ceza kesilir.”

‘VATANDAŞIN İHMALİNDEN KAYNAKLI’

“Takı töreninde düğün sahibi benim bildiğim iki tarafa da ayrı ayrı sandık koydu. Spiker de anons yaptı. Sosyal mesafe kurallarına uyalım şeklinde. Ama vatandaş, siz de biliyorsunuz. Bugün otobüslerde, AVM’lerde insanlar maskesini takmıyor, sosyal mesafe kurallarına uymuyor. Bu maalesef vatandaşımızın ihmalinden kaynaklanıyor. Buna da artık yapacak çok bir şey kalmıyor.”

‘GEÇMİŞTE KALMIŞ BİR TARTIŞMA’

CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Yıldızlı ve CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir’in düğün yerine giden yolların Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlettirildiği, kaldırımların boyandığı ve hatta asfalt atıldığı iddiasını gündeme getirmişlerdi. Nikahı kıyan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, düğüne ilişkin “Geçmişte kalmış bir tartışma” derken, iddialara yönelik “İddiayı ileri süren ispat ile mükelleftir” yanıtını verdi.

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler