Katarlılar, Karaköy ve Dolapdere'deki İki Oteli 93 Milyon Euro'ya Satın Alacak

Katarlılar, Karaköy ve Dolapdere'deki İki Oteli 93 Milyon Euro'ya Satın Alacak

Seba İnşaat, Karaköy ve Dolapdere'deki iki otelinin toplam 93 milyon euro’ya satışı konusunda Katarlı Al Rayyan Tourism Investment Company (Artic) ile anlaştı.

Seba İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, Artic Karaköy'deki 135 odalı oteli JW Marriott Hotel Galataport, Dolapdere'de yer alan 265 odalı oteli ise Sheraton City Center markası ile işletecek.

Al Faisal Holding bünyesinde faaliyet gösteren Artic ağırlama sektöründe gayrimenkul geliştirme, satın alma ve kiralama faaliyetlerinde bulunuyor.

Satışa dair anlaşma; Katar’ın başkenti Doha’da yer alan ARTIC genel merkezinde yapıldı. Satış anlaşmasına; Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli ile ARTIC Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Faysal Bin Qassim Al Thani imza attı.

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, satış süreci hakkında şu bilgileri verdi:

Karaköy’de tarihi Veli Alemdar Han’ı 2010 yılında satın alarak, 5 yıldızlı bir otele dönüştürdük. Yine 2012 yılında Dolapdere’de eski Burla Makine’nin arazisine de beş yıldızlı şehir oteli inşa ettik.

Her iki otelin satışı konusunda, uzun bir süredir ARTIC ile görüşmelerimiz sürüyordu. Yaptığımız bu görüşmeler sonucunda da her iki otel için, toplamda 93 milyon Euro’ya anlaştık. Taraflar, ülkeler ve sektör için hayırlı olmasını dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler