Katar, Yolsuzlukta Bir Marka

Katar, Yolsuzlukta Bir Marka

Pakistan Ulusal Yolsuzlukla Savaş Bürosu Şefi,aynı zamanda Eski Başbakan Navaz Şerif'in yakın yardımcısı, Saifur Rehman'ın deposunda, gümrük memurları tarafından gerçekleştirilen bir baskın sonucu, sayısının en az 20 olduğu belirtilen 20 lüks araç bulundu

Pakistan Ulusal Yolsuzlukla Savaş Bürosu Şefi,aynı zamanda Eski Başbakan Navaz Şerif'in yakın yardımcısı, Saifur Rehman'ın deposunda, gümrük memurları tarafından gerçekleştirilen bir baskın sonucu, saysının en az 20 olduğu belirtilen 20 lüks araç ele geçirildi.

Kamuoyu ile paylaşılan detaylara göre;araçlar, Gümrük İstihbarat Şefi Shaukat Ali'nin emriyle, Redco Tekstil Değirmenleri'nde bulundu.

Tamamı Katar Plakalı

Ele geçirilen araçların tamamının Katar plakası taşıması dikkat çekti.

Eski Başbakan Navaz Şerif'in yakın yardımcısı Saifur Rehman'ın tekstil değirmenleri olduğu biliniyordu.

Katar Konsolosluğu ise Salı günü yaptığı açıklamada, eski PML-N Senatörü'nün halihazırda Lahor,Karachi ve İslamabad depolarında saklanan Katar plakalı 26 arabası olduğunu söyledi. 

Araçlara, yetkililerce el konuldu.

Bir Komplo Mu?

Pakistan'ın yeni Başbakanı İmran Khan'ın, önceki Başbakan Navaz Şerif'ten farklı olarak Hindistan ile buzları kıracağı ve yeni bir umut olacağı umuluyordu.Başta Hindistan olmak üzere diğer ülkelere 'rüştünü ispatlayamayan' başbakanın, rakibi Şerif'i karalama kampanyası yürüttüğü yorumlar arasında. Katar'ın ise dünyanın birçok ülkesinde siyasi liderlerin yolsuzluğu konularında rastlanan bir isim olduğu gündemde. Analistler, Katar'ın yolsuzluk operasyonlarında aracı ülke olduğu yorumunda bulundu.

Katar Emiri'nin Türkiye'ye 500 milyon sterlinlik uçak hediye etmesi ise, Katar'ın yolsuzluk tecrübelerinden hareketle Türkiye'nin geleceği için endişe uyandırıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya