KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ AYDIN:"FETÖ 4. BİR DİN PROJESİDİR"

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ AYDIN:"FETÖ 4. BİR DİN PROJESİDİR"

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Seyit Aydın'dan FETÖ yapılanması hakkında çarpıcı bir açıklama geldi.Rektör Aydın "FETÖ 4. bir Din projesidir" dedi...

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) tepki göstererek "FETÖ 4'üncü bir din çalışmasıdır. O bizde var ve maalesef dünyaya yayılmış." dedi.

Aydın belediye ve üniversite iş birliğinde organize edilen  Kastamonu 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Bilgihan  Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 6. Uluslararası Şeyh  Şa'ban-ı Veli Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Ahmet Yesevi'nin Türk  dünyasının sembolü olduğunu söyledi.

Her yıl farklı temalarla düzenledikleri sempozyumu bu yıl Yesevilik  temasıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Aydın, Ahmet Yesevi denilince tasavvufun  akla geldiğine işaret etti.

Aydın, tasavvufun ise manevi hayatın her şeyi olduğunu anlatarak  "Elbette tasavvuf, tasavvuf tarihi okuyarak öğrenilmez, tasavvuf usulü öğrenerek  öğrenilir ve yaşanır. Ahmet Yesevi'nin, Şeyhi Nakşibendi'nin, Abdülkadir  Geylani'nin, Ahmet Rufai'nin, Mevlana'nın, Şeyh Şa'ban-ı Veli'nin, Hacı Bektaşi  Veli'nin hepsinin usulünü ve hayatını öğrenip ona göre yaşamak bizi kurtarır.  Çünkü tasavvuf Allah yolu demektir. İnce yol demektir." ifadelerini kullandı.

Tasavvufsuz İslam anlayışının olamayacağını kaydeden Aydın,  "Tasavvufsuz bir İslam anlayışı kupkuru bir İslam anlayışıdır, kalbin her şeyini  götürür. Neticede bugünm dünyada misallerini gördüğümüz Selefi ve Vehhabilik gibi  ve onların yavrularını doğurur. DEAŞ, Taliban gibi terör teşkilatları İslam  terörü olarak anılıyorsa bu sebepledir. Tasavvufun olmadığı yerde bunlar olur.  Hakiki manada İslam’ı yaşamak istiyorsak bunları iyi bilmemiz lazım. Bu manada  İslam ulemamıza ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza, hocalarımıza çok iş düşüyor."  diye konuştu.

FETÖ''nün de bu anlayıştan doğduğunu ifade eden Aydın, şunları  kaydetti:

"Terör teşkilatlarını doğuran durum daha başkalarını da doğurur.  FETÖ'yü de doğuran budur ki, FETÖ 4'üncü bir din çalışmasıdır. O bizde var ve  maalesef dünyaya yayılmış. Onu doğuran sebepleri iyi tespit edip çalışacağımız  yerde onun karşısında bir Türk selefiliği geliştirmeye çalışmamak lazım. İşte  Ahmet Yesevi'yi, Şeyh Şa'ban-ı Veliyi, Mevlana’yı iyi öğrenir ve yaşarsak o zaman  zaten yeni bir şey aramamıza lüzum yok. Dolayısıyla yeni bir icat peşinde  gezmeyeceğiz. İslam'ın kendi yaşanmalı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler