Kararı Damatlar mı Aldı ?

Kararı Damatlar mı Aldı ?

Can Ataklı köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika ziyaretine ilişkin “Kararı Damatlar Aldı” yazısında çok konuşulacak ifadelere yer verdi.

Ataklı, özellikle yandaş medyaya medyaya ilişkin olarak şunları yazdı.

“Görüşmenin Erdoğan’ın lehine bittiğini, Türkiye’nin çok önemli kazanımlar elde ettiğini yazacaktır. Bu gayet doğal. İşleri bu çünkü; algı yaratmak, beyin yıkamak ve iktidarı ayakta tutmak.”

Ataklı, “Erdoğan-Trump ilişkilerini üç damat yürüttüğünü bu anlamda Trump’ın damadı Jared Kushner, geçen hafta İstanbul’a geldi. Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak da aynı tarihte İstanbul’a geçti. Amerika ve Türkiye’nin en önemli iki damadı, Trump Ailesi ile de yakın tanışıklığı olan bir başka damadın evinde bir araya geldiler. Aydın Doğan’ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda, Türk ve Amerikalı damatlar hem “tarihi!” görüşmenin planlamasını yaptılar hem de bu görüşmeden çıkacak sonuçları belirlediler.” ifadelerini kullandı.

S- 400 ler noktasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tweetinde “S-400 ve F-35 konusunda kabul edilebilir ve uygulanabilir bir çözüm çıkmasını ümit ediyoruz” dedi. Demek ki S-400 konusu Erdoğan’ın söylediği “Bize kimse karışamaz. S-400’leri aldık, nokta” gibi değilmiş. Gerçekten S-400’ü almış ve buna bir nokta koymuş ülke, neden Amerika ile görüşmelerde “kabul edilebilir ve uygulanabilir çözüm arayışı” içinde olsun ki? Sorusunu sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler