Karamollaoğlu: Muhalefetin yanlış politikaları iktidarın hatasının üstünü örtmez

Karamollaoğlu: Muhalefetin yanlış politikaları iktidarın hatasının üstünü örtmez

Saadet Partisi Genel Başkanı Lideri Karamollaoğlu, AKP'nin ekonomi politikasını eleştirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iktidarı eleştirdi. "Beceriksizlikten öte bir de vurdumduymazlık var" diyen Karamollaoğlu, "Bütün kabahati kendilerinden başkasına, muhalefete yüklemeye çalışıyorlar. Muhalefet bu memleketi idare etmiyor ki. Muhalefet yanlış politikalar ileri sürebilir, tutarlı olmayabilir. Ama bu, iktidarın hatasının üstünü örtmez. İcracı değil çünkü muhalefet. İcra yetkisi hükümetlerde" diye konuştu.

İktidarın sebze fiyatlarını düşürmek için açtığı tanzim satış ofislerini de eleştiren Karamollaoğlu, pahalılığın nedeni olarak “dış güçlerin müdahalesini” gösteren AKP’nin, “aslında kendisinin dış güçlerle iç içe” olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Bakkal dükkanı açarak, Türkiye’nin tarım problemini çözemezsiniz” dedi.

Zeynep Gürcanlı'ya konuşan Karamollaoğlu'nun Sözcü'de yer alan açıklamaları şöyle:

"TÜRKİYE BİTİYOR, TÜKENİYOR"

Türkiye'yi yönetme konusunda şu anda ortaya koydukları performans, politika bunların temel fikirlerini yansıtıyorsa, Türkiye bitiyor, tükeniyor. Türkiye tam bir çıkmazın içine girdi. İşsizlik aldı başını gidiyor, 4 milyona yaklaştı. Bazen böyle rakamları söyleyince “amma abartıyorsun” diyorlar. Kendi rakamları, tam 3 milyon 981 bin. Tam verelim, 4 milyon demeyelim.

"BECERİKSİZLİKTEN ÖTE BİR DE VURDUMDUYMAZLIK VAR"

Beceriksizlikten öte bir de vurdumduymazlık var. Bütün kabahati kendilerinden başkasına, muhalefete yüklemeye çalışıyorlar. Muhalefet bu memleketi idare etmiyor ki. Muhalefet yanlış politikalar ileri sürebilir, tutarlı olmayabilir. Ama bu, iktidarın hatasının üstünü örtmez. İcracı değil çünkü muhalefet. İcra yetkisi hükümetlerle. Bundan dolayı da biz ekonomide başarısız bir noktaya geldiysek, bunun müsebbibi doğrudan doğruya iktidarın kendisidir.

"BÜTÜN KABAHAT MUHALEFETTE, BİR DE LOBİLERDE"

Lobi dediğiniz hangi lobi? Soğan lobisi mi, domates lobisi mi, patates lobisi mi? Soğanın, patatesin lobisi mi olur Allah aşkına? Bunu ne için yapıyorlar? Türkiye'yi bu hale getirdiler, borç batağına getirdiler, işsizliğe zirve yaptırdılar, enflasyon aldı başını gidiyor hala durduramıyor ve hiç kabahatleri yok. Bütün kabahat muhalefette, bir de lobilerde. Gerçi depolara baskın yapıp, soğan lobisini bertaraf ettik diyorlar. Allah akıl fikir versin.

"DIŞ GÜÇLERLE EN İTTİFAK KURAN BUGÜNKÜ İKTİDAR"

Dış güçlerle en irtibat kuran, ittifak kuran bugünkü iktidar. ABD'yi stratejik müttefik olarak ilan eden, Irak'ta Amerikalılar'ın işgaline destek veren, Suriye'yi karıştıran, Libya'da onlarla beraber hareket eden kim? Bugünkü iktidar. Avrupa Birliği'nin medeniyet projesi olarak görüp, bütün tavizleri onlara benzeyeceğiz diye veren kim? Yine bugünkü iktidar. Hangi dış güç var bunun dışında. Çin var, Rusya var güç dediğiniz zaman. Çin çok uzakta. Rusya'yla da ittifak içine girdiler. Hangisini suçluyor bunlar “dış lobiler” dedikleri zaman. Suçladıkları dış lobilerle iç içeler, eğer varsa böyle bir lobi.

"HER BELDEDE ADAY GÖSTEREN TEK PARTİYİZ"

Her beldede aday gösteren tek partiyiz. Ama bizi bir şeye yamamak istiyorlar. Bizi itham etmek istiyorlar. “Siz hala ittifak içindesiniz” diyorlar. Yahu Allah'tan korkun. İktidar partisi olarak siz her yerde seçime girebiliyor musunuz? Giremiyorsunuz. “Girmiyor” değiller, “giremiyorlar”. Çünkü girdikleri zaman kaybedeceklerini biliyorlar. Bunun için ittifak yaptılar. Öbür taraftan da CHP ile İyi Parti de bir ittifak yaptı. Biz ne o ittifakın, ne bu ittifakın içindeyiz. Bizi ille de başkalarıyla ittifak yapıyormuş gibi, hele de de bu ittifakların içinde bulunmayan partilerle işbirliği içindeymiş gibi göstermek. Buna ne söyleyebilirim ki? İnancım gereği şunu söylerim; Allah'tan korkmayanlar bu iftiraları yapanlar.

"VATANDAŞ, 'BEN HIRSIZA OY VERMEM' DİYOR"

Vatandaş, “ben hırsıza oy vermem” diyor şimdi. onun için deniz bitti, tükendiler. Şimdi ne yapıp da birilerini vatandaşın nezdinde küçük düşürebiliriz, bu çabanın içindeler. Seçtikleri yol da işte kendileri ile aynı paralelde bulunmayan sol kesime ait seçmeni ötekileştiriyor, vatan hainliğiyle itham ediyor, kendisinden kayacakları da “bak onlarla bir araya gelirlerse bunlar da aynıdır” diye oradan caydırmaya çalışıyor. Ama artık kimse buna itibar etmiyor. Görüyor çünkü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler