Karaman'daki gardiyanlar siren sesleri ve alkışlarla karantinaya alındı

Karaman'daki gardiyanlar siren sesleri ve alkışlarla karantinaya alındı

Karaman'da 100'e yakın infaz koruma memuru (Gardiyan) siren sesleri ve alkışlarla karantinaya alındı.

Dünya'yı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Bir süredir yapılan açıklamalarla nasıl çalışacakları merak konusu olan icezaevi personelleri için yeni uygulama bugün hayata geçirildi.

Yeni uygulamaya göre cezaevlerinde görevli personeller uzun süre evlerine gidemeyecek. İnfaz koruma memurları ile diğer cezaevi personeli 14 gün boyunca karantinada tutulacak. Karantina süresini tamamlayan memur, görevli olduğu cezaevinde mesaiye başlayacak ancak, bu sürede de iş çıkışlarında evi yerine karantinada tutulduğu yurtta kalacak. 14 günü karantina 16 günü mesai ile geçen personel toplamda 1 ay sonunda evine gidebilecek.

Bugün başlayan uygulama kapsamında, Karaman M tipi kapalı cezaevi ve Karaman açık cezaevinde görevli personeller akşam saatlerinde yapılan sağlık kontrollerinin ardından karantinaya alınacakları Necati Yeniel Kız İmam Hatip Lisesi Yurdu'na getirildiler. Yurda gelen gardiyanlara polisler siren çalarak, çevredeki vatandaşlar da alkışlarıyla moral verdiler.

Evinin penceresinden alkışlayarak gardiyanlara destek veren İsmet Şengül isimli vatandaş, ‘’Gardiyanlarımız uzun süre ev ve ailelerinden ayrı kalarak memuriyet görevlerini yapacaklar. Bu açıdan bakıldığında koronavirüs tedbirlerinde, sağlık ve polis personellerinin yanı sıra infaz koruma memurları da her türlü övgüye layık’’ diye konuştu. 100’e yakın cezaevi personeli işlemlerin ardından odalarına yerleştirildi.

İşte O anlar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler