Kar Yağışı Geliyor

Kar Yağışı Geliyor

Yağışların devam ettiği ülke genelinde hava sıcaklıkları sabit kalırken, yeni yılın son günlerinde herkes kar yağışı bekliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Antalya, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas, Amasya ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu ile Malatya çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; akşam saatlerinde Muş, Bingöl, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Diyarbakır ve Mardin'in doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, kuzeybatı kesimlerde ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.


Meteoroloji'den yapılan tahminlere göre, İstanbul için herhangi bir kar yağışı uyarısı görülmüyor. Öten yandan bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 5


İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 10

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 12

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı 18

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla il geneli sağanak yağışlı 17


Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9

Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 12


Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı eksi 2

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 6


Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan yoğun sis ve sağanak, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 25 metreye kadar düştü. Sis ve sağanak, özellikle Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bolu Dağı Polisevi ile Bakacak mevkilerinde etkili oluyor.


Yol güzergahında bulunan sis lambaları sürekli açık tutulurken, polis ve kara yolları ekipleri, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

Anadolu Otoyolu'nda ise sis ve sağanak Bolu Dağı Tüneli, Elmalık ve Yumrukaya mevkilerinde etkisini gösteriyor. Otoyolda sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 30 metreye kadar düştü. Öte yandan Bolu Dağı'nda gece saatlerinde kar yağışı da etkili oldu.

Çarşamba günü yurdun doğusunda kar yağışının devam etmesi öngörülüyor.

Perşembe yurt genelinde güneş yer yer yüzünü gösterecek. Doğu Karadeniz'in bazı kesimlerinde ise kar yağışı devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler