Kamuda görev yapmak isteyenler özgeçmişlerini Cumhurbaşkanlığı'na gönderecek

Kamuda görev yapmak isteyenler özgeçmişlerini Cumhurbaşkanlığı'na gönderecek

Türkiye, 24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçti.


DW Türkçe'de yer alan iddiaya göre, bu sistemde kamuda görev yapmak isteyenler özgeçmişlerini Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'ne gönderecek.

Türkiye, 24 Haziran seçimlerinin ardından cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçti. Yeni yönetim sistemi 95 yıldır uygulanan kamu yönetimi sistemini değiştirecek. 

DW Türkçe'den Aslı Işık'ın elde ettiği bilgilere göre, kamuda görev yapmak isteyenler özgeçmişlerini Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'ne gönderecek. Cumhurbaşkanı burada toplanan özgeçmiş havuzundan uygun gördüklerini kamu görevinde istediği makama atayacak. Bu personelle 5 yıllık hizmet sözleşmesi imzalanacak. Cumhurbaşkanı'nın bu yöntemle 500 makama atama yapması bekleniyor. Bu makamlara, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), esnaf odaları veya özel sektörde görev yapmış kişiler de getirilebilecek.

Devlet memurluğu sisteminin sadece, daire başkanları, uzmanlar ve uzman yardımcıları için geçerli olacağını belirten yetkililer, daire başkanlarının bakanlar tarafından atanmaya devam edileceğini belirttiler. Devlete giriş için uzman yardımcılığına sınavla girişler devam edecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler