Kamu Kurumları, Nöbetçi Memur Uygulamasına mı Geçiyor?

Kamu Kurumları, Nöbetçi Memur Uygulamasına mı Geçiyor?

Kamu kurumları herhangi bir talimat beklemeksizin iç zaman yöntemleriyle en az seviyede personel bulundurmak kaydıyla hizmetlerini yapmaya devam edebilir.

COVID-19 Pandemisi sebebiyle, bir zaman gerek kamu idareleri gerekse sosyal hayatta bir dizi önlemler alarak, salgın yurt içinde yayılımını kesmeye yönelik mücadele bütün hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta kamu çalışanların bir kısmı idari olarak izinli sayılmasına dair alınan Cumhurbaşkanlığı Kararında kamu kurum vede kuruluşların faaliyetlerin devamını sağlayacak şekilde gerekli bütün tedbirlerin alınması vede zorunlu hizmetlerin yapılması için asgari seviyede personel bulundurulması şartıyla işlemlerin yapılması istenmiş, Bunu yaparken kişilerin birbirleriyle daha az temas sağlanması amaçlanmıştır.

Bakanlıklarımız başta olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarında dijital başvuru vede diğer elektronik yönetimler mevcut olup, ayrıca bütün hizmetler e-devlet üzerinden sunulabilmektedir.

İlave olarak, halka doğrudan iletişimi bulunmayan vede görevlerde hizmet yapan kamu çalışanları evinde internet ortamı olması durumunda bütün işlerini salgın zamanında uzaktan yapılmasına engel bir durum bulunmamaktadır.

Bu doğrultuda, bütün kamu idareleri bünyesinde çalışan memurlar için nöbetçi vede dönüşümlü personel yöntemi uygulanarak hassas olduğu ilan edilen üç haftalık zamandasosyal temasın en az seviyeye indirilmesini sağlamak büyük önem arz etmektedir.

Böyle bir yöntem uygulayan kamu kurumları, Cumhurbaşkanının söylediği evden çıkmayın uyarısına da uygun hareket edilmiş olacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler