Kahvaltıda yedikleriniz cazibenizi etkiliyor mu?

Kahvaltıda yedikleriniz cazibenizi etkiliyor mu?

Fransız araştırmacılar kahvaltıda yediğiniz rafine edilmiş karbonhidratla rafine edilmemiş karbonhidratın gün içinde nasıl göründüğünüzü etkilediğini ortaya çıkardı

Sabahları en iyi şekilde görünmek istiyorsanız, hamur işleri ve meyve suyunu, tost ve şekersiz çay ile değiştirmeniz gerekiyor olabilir.
Fransa'daki araştırmacılar, rafine edilmiş karbonhidratlar açısından zengin bir kahvaltı yapan kişilerin, güne, daha sağlıklı rafine edilmemiş karbonhidratlarla başlayanlara göre daha az çekici bulunduğunu tespit etti.
Montpellier Üniversitesi'ndeki bilim insanları, yüz çekiciliğindeki bu ince değişimin, cilt görünümünü etkileyebilen ve seks hormonları üzerinde uzun vadeli etkileri olan kan şekeri ve insülin değişikliklerinden kaynaklanabileceğine inanıyor.

Evrimsel biyolog ve çalışmanın ilk yazarı Dr. Claire Berticat, "Düşünmesi bile şaşırtıcı ama beslenme tercihlerimizin dış görünüşümüz üzerinde hızlı etkileri olabilir. Bu fizyolojik değişiklikler yüz hatlarını incelikle değiştirerek başkalarının çekiciliği nasıl algıladığını etkileyebilir" dedi.

Araştırmacılar yaşları 20 ila 30 arasında değişen 52 erkek ve 52 kadını rastgele seçerek rafine ya da rafine edilmemiş karbonhidratlar açısından zengin 500 kalorilik bir kahvaltı yapmalarını istedi.

Rafine karbonhidratlı kahvaltıda endüstriyel olarak öğütülmüş undan yapılmış bir Fransız bageti, reçel, elma veya portakal suyu, şekerli çay veya kahve bulunuyordu. Rafine edilmemiş karbonhidrat öğünü ise tereyağı ve peynirle birlikte taşlanmış kepekli ekmek, bir portakal veya elma ve şekersiz çay veya kahveden oluşuyordu.

Bilim insanları gönüllülerin yemekten önce ve sonra kan şekeri seviyelerini ölçtüler ve ardından kontrollü aydınlatma koşulları altında katılımcıların vesikalık fotoğraflarını çektiler. Fotoğraflar daha sonra, bireylerin kaç yaşında, ne kadar erkeksi veya kadınsı ve ne kadar çekici göründüklerini tahmin etmek için puanlayıcı gruplarına verildi.

Plos One'da yazan araştırmacılar, kahvaltıda rafine karbonhidrat yemenin erkek ve kadınlarda yüz çekiciliğini azalttığını, ancak gönüllüler tarafından doldurulan anketlerden elde edilen bu tür yiyecekleri yemenin uzun vadeli etkilerinin daha karmaşık olduğunu iddia ediyor. Berticat, "Etki cinsiyete ve yemek türüne göre değişiyor ve diyet ile çekicilik arasındaki karmaşık ilişkinin altını çiziyor. Bulgularımız, beslenme tercihlerinin sadece sağlık üzerinde değil, aynı zamanda yüz çekiciliği gibi özel sosyal öneme sahip özellikler üzerindeki geniş kapsamlı etkisini hatırlatmaktadır" diyor.

St Andrews Üniversitesi'nde psikoloji profesörü olan ve sağlık için yüz ipuçlarını inceleyen David Perrett, diyetin çekiciliği etkilemesinin sürpriz olmaması gerektiğini söyledi. Meyve ve sebzelerin ciltteki karotenoid adı verilen bitki pigmentlerini artırarak çekiciliği artırdığını, yüksek şekerli diyetlerin ise cildi yaşlandırabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam