Kadın başkan rekoru İzmir’in

Kadın başkan rekoru İzmir’in

Türkiye'deki 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi en çok konuşulan 3 büyük şehir arasında, kadın belediye başkan rekorunu İzmir kırdı.

Türkiye'deki 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi en çok konuşulan 3 büyük şehir arasında, kadın belediye başkan rekorunu İzmir kırdı. Seçmenlerin oyu ile İstanbul ve Ankara'da sadece 2 kadın belediye başkanı seçilirken, İzmir'de 4 kadın, belediye başkanlığı koltuğuna oturmaya hak kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul Sancaktepe'den AK Parti adayı Şeyma Döğücü ile Ankara Akyurt'ta AK Parti adayı Hilal Ayık, iki büyük ilin tek kadın belediye başkanları oldu. Kadın başkan sayısında rekor kıran İzmir'de ise Kiraz'da AK Parti adayı Saliha Özçınar ikinci kez belediye başkanı seçilirken, CHP'den Balçova'da Fatma Çalkaya, Selçuk'ta Filiz Ceritoğlu Sengel ve Karaburun'da İlkay Girgin Erdoğan ilk kez seçilen kadın belediye başkanları oldu. Manisa, Balıkesir, Bursa ve Antalya gibi büyük illerde kadın belediye başkanı seçilmezken, Türkiye genelindeki 81 il ve ilçelerde ise toplamda sadece 37 kadın belediye başkanının seçildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler