Joe Biden İlk Başkanlık Brifingini Bugün Alacak

Joe Biden İlk Başkanlık Brifingini Bugün Alacak

ABD’nin resmi olmayan sonuçlara göre yeni seçilen başkanı Joe Biden, bugün ilk başkanlık brifingini alacak. Biden’a istihbarat birimleri tarafından hazırlanan ulusal güvenlik raporu sunulacak.

Biden ve başkan yardımcılığı görevini üstlenecek olan Kamala Harris’in bugün ekonomi yönetimine getirecekleri isimleri de açıklamaları bekleniyor.

Medyada yer alan haberlerde, Neera Tanden’in Beyaz Saray İdare ve Bütçe Dairesi'nden sorumlu isim olarak aday gösterileceği, Tanden’le birlikte Cecilia Rouse’un da Ekonomi Danışmanları Konseyi’nde yer almasının beklendiği iddia ediliyor.

Yeni yönetimin iletişimi kadınlara emanet

Biden ve Harris, Pazar günü, tamamı kadınlardan oluşan Beyaz Saray iletişim ekibini açıkladı.

Biden, iletişim ekibiyle ilgili açıklamasında, “Amerikan halkıyla doğrudan ve gerçek iletişim sağlamak bir başkanın en önemli görevlerinden biri ve bu ekip büyük bir sorumluluk ve güvenle Beyaz Saray’la halk arasındaki iletişimi sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Biden ve Harris’in seçim kampanyasında iletişim direktörlüğü görevini yürüten Kate Bedingfield, Beyaz Saray İletişim Direktörü olarak görevlendirildi.

Bedingfield, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Birlikte bu görevi üstlendiğim olağanüstü kadınlarla çalışmak bir onur olacak” ifadelerini kullandı.

Geçmişte Amerika’nın Sesi’nde direktör yardımcılığı yapmış olan Pili Tobar da yeni yönetimde Bedingfield’ın yardımcısı olarak görev yapacak.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin iletişim direktörlüğü yapan Ashley Etienne de Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in iletişim direktörlüğü görevini üstlenecek.

Demokrat partinin başkan aday adayı olan Senatör Bernie Sanders’la birlikte çalışmış olan Symone Sanders da yeni yönetimde Harris’in baş danışmanı ve sözcüsü olarak görev alacak.

Jen Psaki

Jen Psaki

Daha önce Obama yönetiminde çeşitli görevlerde bulunan Jen Psaki ise Beyaz Saray Basın Sekreteri görevini üstlenecek isim olarak belirlendi.

NBC ve MSNBC televizyonlarında siyasi analist olarak görev almış Karine Jean-Pierre, Psaki’nin yardımcısı olacak.

Biden, hali hazırda birlikte çalışacağı ulusal güvenlik ekibiyle dışişleri bakanı ve maliye bakanı gibi isimleri de belirlemiş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler