İzmir'de Belediye Başkanı Kendini Müdür Yaptı: Çift Maaş Alıyor

İzmir'de Belediye Başkanı Kendini Müdür Yaptı: Çift Maaş Alıyor

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde İzmir'in Karaburun ilçesine Belediye Başkanı seçilen CHP'li İlkay Girgin Erdoğan bir karara imza attı tartışma yarattı.

Başkan Girgin meclis toplantısının gündemine getirdiği bir maddeyle kendisini belediyenin personel şirketinin müdürlüğüne atadı.

BELEDİYE BAŞKANI KENDİNİ MÜDÜRLÜĞE ADADI

Bu gündem maddesi Belediye Meclisinin onayına sunuldu. Bu maddeye ise AK Parti grubu şerh koydu. CHP'li başkanın "huzur hakkı" adı altında aylık 7 bin 500 TL ek bir maaş da almasını içeren atama kararı, AK Parti'nin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile Meclis'ten geçti. Konu ile ilgili olarak meclis kararında şu ifadelere yer verildi:

Karaburun Belediye Meclisi'nin 12.04.2019 tarih 04-19 sayılı kararıyla Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'a 01.06.2019 tarihinden geçerli olmak üzere ve belediye başkanlığı görevi süresince net 7.500 TL/ay huzur hakkı ödenmesine mevcudun oy çokluğuyla karar verildi.

Belediye Başkanı Erdoğan olarak 8 bin TL maaş alıyor. Bunun yanı sıra Başkan Erdoğan aylık 7 bin 500 TL'lik bir ödeme alacak. Bunun olması meclis muhalefetini harekete geçirdi. AK Parti grubunun, çok tartışılacak bu karara kaymakamlık ve hukuki yollardan itiraz etmeye hazırlandığı öğrenildi.

696 SAYILI KHK'YA GÖRE MÜDÜR OLAMIYOR

Konu ile ilgili olarak Sabah Gazetesinden Serhan Çifdalgöz'ün aktardıklarına göre 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)'ya göre bir belediye başkanı şirkette müdür olamıyor, huzur hakkı alamıyor.

Bu bağlamda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yaptığı için belediye başkanının ticaret yapma ve şirketlere ortak olma hakları bulunmuyor.

KAYNAK: kamupersoneli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler