İzmir'de Başkanlara Depremle İlgili Açıklama Yasağı

İzmir'de Başkanlara Depremle İlgili Açıklama Yasağı

AFAD’ın gönderdiği yazıya göre İzmir’de belediye başkanlarına depremle ilgili açıklama yasağı getirildi.

İzmir’de belediye başkanlarına depremle ilgili açıklama yasağı getirildi. AFAD’dan İzmir Valiliği’ne gönderilen yazıda belediye başkanları, muhtarlar ve diğer kamu görevlilerin deprem sonrası açıklama yapmaması istendi.

Yazıyı paylaşan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir zihniyettir. Akılları kirlenmiş, vicdanları kinlenmiş, çaresizlerini yasaklarla, diktayla kapatmak isteyenler bu halkı artık nasıl kandırırız, nasıl eleştirileri keseriz diye çabalamaktan vazgeçin” dedi.

‘Susturmaya çalıştığınız halkın seçtiği seçilmişlerdir’

Konuyla ilgili zehir zemberek bir açıklama yapan Başkan Çankır, “Pandemi döneminde halkından gerçek rakamları saklaynalar, halkı kandıranlar, deprem vergisinin hesabını veremeyenler şimdi çıkmış bilgi kirliliği olacak diye İzmir'de deprem ile alakalı belediye başkanlarının, muhtarların artık basın yayın organlarına açıklama yapmasının yasak olduğunu bildiriyor. Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir zihniyettir. Akılları kirlenmiş, vicdanları kinlenmiş, çaresizlerini yasaklarla, diktayla kapatmak isteyenler bu halkı artık nasıl kandırırız, nasıl eleştirileri keseriz diye çabalamaktan vazgeçin. Susturmaya çalıştırdıklarınız sizin bürokratınız değil, halkın seçtiği seçilmişlerdir” ifadelerini kullandı.

depremyasagi.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler