İzmir Dikili İlçesinde Orman Yangını

İzmir Dikili İlçesinde Orman Yangını

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı Mahallesi'nde ormanlık ve makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle kısa zamanda yayılan alevlere müdahale için bölgeye 3 helikopter, 12 arazöz gönderildi.

Yetkililer, bölgeye çevre illerden helikopter ve arazöz takviyesi yapıldığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerin de söndürme çalışmalarına katıldığını bildirdi.

RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, yaptığı açıklamada, makilik alanda çıkan yangının rüzgarın etkisiyle bir anda büyüdüğünü söyledi.

BAZI EVLER BOŞALTILDI

Yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini belirten Kırgöz, "Polis ekipleri, yangının ilerleme yönüne yakın bölgelerdeki bazı evleri önlem amaçlı boşalttı, itfaiye araçları da sitelerin yakınına konuşlandırıldı. Yangından etkilenen vatandaşımızın olmaması en büyük tesellimiz. Bölgede rüzgar etkili.

10 HEKTAR ORMAN ZARAR GÖRDÜ

Yangın, ekiplerin yoğun müdahalesiyle söndürüldü.

10 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 3 yangın helikopteri, 17 arazöz, çok sayıda orman işçisi ve çevre ilçelerden takviye gönderilen itfaiye ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Yazlık sitelerine yakın olması sebebiyle endişe yaratan yangın yerleşim birimlerine ulaşmadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

EKİPLER NÖBETTEYDİ

Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangının tekrar başlama ihtimaline karşın, ekiplerin sabaha kadar nöbet tuttu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler