İYİ Parti'ye Akşener tırpanı geliyor: "Yıpranmış isimler gidecek"

İYİ Parti'ye Akşener tırpanı geliyor: "Yıpranmış isimler gidecek"

İYİ Parti’de 12 Ağustos’taki Olağanüstü Kurultay öncesi son Başkanlık Divanı dün toplandı. İYİ Parti kurmayları, toplantı sonrası yaptıklarıl açıklamada Akşener'in 'siyaseten yıpranmamış isimlerle yola devam edeceğini' işaret etti


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığındaki toplantıda, güncel siyasetten ekonomiye, yerel seçimlerden olağanüstü kurultaya kadar birçok konu ele alındı.

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre partinin kurmayları, “Gündemimizde artık olağanüstü kurultaydan güçlenerek çıkmış, yerel seçimlerde iddiasını ortaya koyacak İYİ Parti’nin hazırlıkları yapılıyor” dedi.


"Yıpranmamış isimlerle yürüyüşüne devam edecek"

Akşener’e yakın isimler, “Genel başkanımız koşan koşturan, İYİ Parti’nin hedefleri doğrultusunda idealize olmuş, mücadele eden, aktif, yorulmayan, hedefler doğrultusunda çalışan, güçlü, toplumsal karşılığı olan ancak siyaseten yıpranmamış isimlerle yürüyüşüne devam edecektir” sözleriyle yeni divanın şekilleneceğini ifade ediyorlar.


İYİ Parti'de 'ortak aday Akşener ' kararı teyit edildi

Akşener kurultaya kadar adaylığını deklare etmeyecek ancak üst kurul delegelerinin ‘tek aday’ talebini karşılıksız bırakmayacak.

Kurultayda çarşaf mı yoksa blok liste mi olacağı henüz belirsizliğini koruyor ancak 1 Nisan’daki olağanüstü kurultayda olduğu gibi blok liste yöntemi dile getiriliyor. Bu kapsamda Akşener’in yeni bir genel idare kurulu ve başkanlık divanıyla yerel seçimlerin vitrinini oluşturacağı belirtiliyor.

Divanın bir diğer gündem başlığı ise yerel seçimler oldu. Akşener’in bir önceki divan toplantısında hedef gösterdiği yerel seçimlere hazırlıklara saha analizleriyle başlanacağı vurgulandı. Edinilen bilgiye göre, Adaylar belirlenirken yerel dengeler gözetilecek ve temayül yoklamaları yapılacak. Seçime, “İlin ilçenin sorunlarını bilen, gören vizyoner adaylarla” girilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler