İstanbul'da Yasağın Ertelenme Sebebi O Düğün ve Program mı?

İstanbul'da Yasağın Ertelenme Sebebi O Düğün ve Program mı?

İstanbul'da koronavirüs tedbirleri 4 saat arayla değitirilirken, bugün ve yarın öne çıkan iki program dikkat çekti.

İstanbul Valiliği İl Hıfzıssıhha Meclisi, "açık alanlarda yapılacak konser, gösteri, festival, düğün gibi etkinliklerin 12 Eylül'den itibaren yasaklanması" kararını dün 4 saat sonra değiştirdi. Yasak başlangıcı pazartesiye ötelendi. Cumartesi ve pazarı yasak kapsamından çıkaran ani ertelemenin neden yapıldığı merak edilirken, İstanbul'da bugün ve yarın öne çıkan iki program dikkat çekti. AKP İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, yarın akşam oğlunu evlendiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün Haliç Kongre Merkezi'nde"AK Parti İstanbul 100 Bin Yeni Üye" programına katılıyor.

İstanbul İl Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Yardımcısı Niyazi Erten başkanlığında dün saat 18.00'de olağanüstü toplandı. Toplantıda, koronavirüs önlemleri nedeniyle deniz araçlarından düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ile açık hava konserleri, festivaller gibi etkinliklerin 12 Eylül'den (bugün) itibaren yasaklanması kararlaştırıldı. Kararda açık alanlarda konser, gösteri, festival gibi etkinliklere de müsaade edilmeyeceği belirtildi.   

Yasağın başlamasına iki saat kala İl Hıfzıssıhha Meclisi dün gece saat 22.00'de ikinci kez olağanüstü toplandı. Toplantıda, yasakların uygulanma tarihi bilinmeyen bir nedenle  12 Eylül yerine '14 Eylül 2020 pazartesi günü saat 08.00' olarak değiştirildi.

DALKILIÇ OĞLUNU EVLENDİRİYOR 

Bu ertelemenin neden yapıldığı merak edilirken, İstanbul'da bugün ve yarın öne çıkan iki program dikkat çekti.

AKP İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, yarın akşam oğlunu evlendiriyor. Düğünün Cemile Sultan Korusu'nda yarın saat 19:00'da yapılacağı öğrenildi. Düğüne girişte maske ve dezenfanktan dağıtılıcağı, düğünün pandemi kurallarına göre gerçekleşeceği, yemeksiz olacağı, nikah dahil bir saat içinde sonlandırılacağı bildirildi. 

MURAT EMİR: PAZARTESİYE ERTELENMESİNİN CEVABI BURADA 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programında bugün akşam 19.30'da Haliç Kongre Merkezi'nde "AK Parti İstanbul 100 Bin Yeni Üye" programına katılacağı belirtiliyor. 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Erdoğan'ın 12 Eylül Programını paylaşarak "Istanbulda pandemi için alınan kararların Pazartesi’ye ertelenmesinin cevabı burada" ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler