İstanbul’da ucuz sebze-meyve kuyruğu

İstanbul’da ucuz sebze-meyve kuyruğu

İstanbul'da tanzim satış noktalarının ilk günü nasıl geçti? Belediyelerin uygun fiyata sebze satacağı tanzim satış noktaları bugün itibari ile faaliyete geçti. 15 milyon nüfuslu İstanbul'da 50 tanzim satış noktası kuruldu.

Son dönemde artan meyve sebze fiyatlarına önlem almak amacıyla kamu tarafından tanzim satış noktaları kurulması kararı alınmıştı. Alınan bu karar bugün itibari ile uygulanmaya başlandı. Ancak İstanbul'un nüfusu ve ilçe sınırlarının büyüklüğü dikkate alındığında bu noktaların ne kadar yeterli olacağı tartışma konusu oldu. İstanbul'da Aksaray Meydanı'nda kurulan mobil tanzim satış noktasında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, enflasyonla topyekün mücadele adına Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle İstanbul'un 50 noktasında büyük çadırlarda vatandaşlara sebze meyve satışı gerçekleştireceklerini kaydetti. Baraçlı, “Bizler bu uygulamamızı gerçekleştirirken tarladan toplanan ürünün fiyatının aynen İstanbul'daki vatandaşlarımıza yansıtılması için çaba sarf edeceğiz.” dedi.

EN FAZLA 2’ŞER KİLOGRAM ALINABİLİYOR

Belediye görevlileri tarafından kurulan tanzim satış noktasında hafta içi her gün sebze satışı yapılacak. Ürünlerden bir vatandaş en çok 2’şer kilogram satın alabiliyor. ‘Halk sebze, üreticiden tüketiciye’, ‘Enflasyonla topyekun mücadele’ pankartları asılan çadırda patates, soğan, kabak, domates, salatalık, biber ve patlıcanın marketlerdekinden daha uygun fiyata tüketiciye satılması planlanıyor.

VATANDAŞLARDAN YORUMLAR

Tanzim satış arabasının önüne gelen vatandaş Nadiye Özgür, “Allah razı olsun. Hepsi taptaze. 20 liraya hepsinden aldım. Uzun zamandır ıspanak, domates alamamıştım. Şimdi istediğimi alıp yiyebileceğim” yorumunda bulundu.

Kaynak: Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler