İstanbul Kartal'da 8 katlı bina çöktü: 1 ölü

İstanbul Kartal'da 8 katlı bina çöktü: 1 ölü

İstanbul Kartal'da 8 katlı bir bina çöktü. İlk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, enkaz altında kaldığı belirtilen 4 kişiden 2'si yaralı kurtarıldı.

İstanbul'un Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta bulunan 8 katlı bir bina saat 16.00 sıralarında çöktü. İlk gelen bilgi ise çöken binanın 6 katlı ve Maltepe ilçesinde olduğu yönündeydi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bursa ve Sakarya'dan da kurtarma ekiplerinin arama çalışmalarına katılacağı öğrenildi.

Olay yerinde güvenlik şeridi oluşturulurken, kurtarma ekipleri çalışmalarına başladı.

Binada 24 daire bulunduğu ve oturanların olduğu belirtildi. Görgü tanıkları enkaz altında kalanların olduğunu dile getirdi.

İlk belirlemelere göre 1 kişi yaşamını yitirdi, enkaz altında kaldığı belirtilen 4 kişiden 2'si yaralı kurtarıldı.

VALİ YERLİKAYA: ÇÖKEN BİNANIN 3 KATI KAÇAK, İSKANI YOK, ATÖLYE DE RUHSATSIZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ''Arama kurtarma çalışması çok önemli bir iş. Gece oluyor yaklaşık 45 dakika sonra burayı aydınlatıyoruz arama kurtarma tamam oluncaya kadar kesintisiz bu çalışmayı yapacağız. Duamız enkaz altında olan kardeşlerimizle. Adrese dayalı nüfus sisteminde buranın zemin artı 7, 14 daire olduğu ve 43 vatandaşın kayıtlı olduğunu kaymakamımız bana arz etti. Kartal Belediye Başkanı ve İmar Şube Müdürüyle de az önce görüştüm. Onlar bana belge de verdiler. Buranın 1992 yılından ruhsatlı olduğu, 5 katlıya ruhsat olduğunu ama daha sonra 3 kat kaçak yapıldığı ve iskansız olduğunu söylediler. Üzücü olan bu. Enkazın altında çeşitli rakamlar var onu şu anda ifade etmem doğru olmaz. İşletme ruhsatı olmayan bir tekstil atölyesi olduğunu söylediler. Zaman verin bize. Dakikalar saniyeler bizim için çok önemli'' dedi.

CEVİZLİ MUHTARI: 24 DAİRENİN OLDUĞU BİNA KENDİ KENDİNE ÇÖKTÜ

Orhantepe Mahallesi Muhtarı Zeki Dağ ise yaptığı açıklamada, 7 katlı binada 14 daire olduğunu, yaklaşık 27-30 kişinin binada yaşadığını söyledi. 

Dağ, binada oturanların yakınlara göre enkaz altına 15 civarında kişinini bulunduğunu ifade ederek, altta bulunan konfeksiyon atölyenin ise boş olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın olay yerine hareket ettiği bildirildi.

Olay yerinden geçen kişilerin de hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

BİNA RİSKLİ KATEGORİDE DEĞİL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kaynaklarına göre çöken binanın riskli kategoride olmadığı kaydedildi. Binanın bulunduğu alanın da kentsel dönüşüm alanı olmadığı bildirildi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bu arada Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler