İsrail'in 'BEKLEMEDİĞİ ÜLKELER',Pittsburgh Sinagog Saldırısını Kınadı

İsrail'in 'BEKLEMEDİĞİ ÜLKELER',Pittsburgh Sinagog Saldırısını Kınadı

Pittsburgh şehrinde Cumartesi günü gerçekleştirilen sinagog saldırısı Filistin,Suudi Arabistan,Bahreyn ve Katar tarafından resmi açıklamalarla kınandı.İsrail basını,bu ülkelerin kınamasını,'beklenmedik bir hamle' olarak nitelendirdi.

Pansilvanya eyaletindeki Pittsburgh şehrinde Cumartesi günü gerçekleştirilen sinagog saldırısı Filistin,Suudi Arabistan,Bahreyn ve Katar tarafından resmi açıklamalarla kınandı.İsrail basını,bu ülkelerin kınamasını,'beklenmedik bir hamle' olarak nitelendirdi.

Filistin

Filistin Dışişleri Bakanlığı,Pazar günü "Tree of Life Sinagogu'nda gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyoruz ve Amerikan halkıyla dayanışmamızı ifade ediyoruz."

Filistin, 'Bu,terörizmin bilhassa tehlikeli bir biçimidir,çünkü toplumla var olur ve kendinden olmayanı hedef alır',dedi.

Filistin'in İngiltere'deki diplomatik misyonunun Büyükelçisi Husan Zomlot, Twitter'da İngilizce olarak ,“Bu ölüm saçan saldırı tamamen şeytanidir, nefret ve ırkçılığın bütün biçimlerine karşı eğilmez bir savaşta Yahudileri,Hristiyanları ve Müslümanları  birleştirmelidir. Kalbim,kurbanların aileleri ve Amerikan halkıyla birlikte.” açıklamasını yaptı.

Suudi Arabistan

Washington'daki Suudi Büyükelçiliği, “Büyükelçilik, bugün Pittsburgh'taki sinagogda gerçekleşen şiddet olayından ötürü,Amerikan halkına ve kurbanların ailelerine içten taziyelerini sunar. Dini mekanlar,güvenli ve ruhani bir sığınak olan yerler anlamına gelir.Bu bütün insanlığın kutsallığını zedelemeye yönelik bir saldırıdır.'' tweetini attı.

Bahreyn

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, “sinagogu hedef alan saldırıyı kınadığını” ve “kurbanların ailelerine derin taziyelerini sunduğunu,bu çirkin saldırı sonucu yaralananların kısa zamanda iyileşmesini dilediğini'' söyledi.
“Bakanlık,ayrıca güvenlik ve emniyeti sağlamak için gereken önlemleri almada ABD'yle destek ve dayanışma içerisinde olduğunu kabul eder,Krallık'ın  şiddet ve aşırılık eylemlerinin her çeşidine karşı sıkı duruşunu tekrarlar.” şelinde ekledi. 

Katar

Katar'ın devlet haber ajansı olan Katar Haber Ajansı; “Katar, ölümler ve yaralanmalarla sonuçlanan ABD Pensilvanya'daki Pittsburgh saldırısını şiddetle kınar.Dışişleri Bakanlığı,Katar'ın motivasyonları veya sebepleri ne olursa olsun şiddeti ve suçu reddetmedeki dik duruşunu tekrarlar.” açıklamasında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Adına Erdoğan Tarafından Taziyeler Sunulmuştu

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,“Pittsburgh sinagogundaki terör saldırısını kınıyorum,kurbanların ailelerine ve Amerikan halkına en kalbi taziyelerimi sunuyorum.Türkiye,hedefi ne olursa olsun dünyanın her yerindeki terörün bütün biçimlerini kınar.” sözlerini kullanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler