İspanya'da Francisco Franco'nun son heykeli de kaldırıldı

İspanya'da Francisco Franco'nun son heykeli de kaldırıldı

İspanya'yı yaklaşık 40 yıl boyunca yöneten Francisco Franco'nun ülkenin Kuzey Afrika'da bulunan şehri Melilla'daki son heykeli de kaldırıldı.

Herhangi bir taşkınlık olayı yaşanmadan tuğla bir platform üzerine kurulu heykel bir kepçe, vinç ve zincirler yardımıyla yerinden sökülerek kamyona yüklendi.
 

İspanya'da Francisco Franco'nun son heykeli de kaldırıldı - 2

Söz konusu heykel Franco'nun Kuzey Afrika'daki Berberi kabileleriyle İspanya arasında 1920'lerdeki Rif Savaşı anısına yapılmıştı.

 

İspanya'da Francisco Franco'nun son heykeli de kaldırıldı - 3

euronews Türkçe'de yer alan habere göre; Şehrin eğitim ve kültür elçisi Elena Fernandez Trevino heykelin kaldırılması sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün Melilla için tarihi bir gün. Artık Avrupa topraklarında diktatör Franco'nun kamuya açık gösterilen bir heykeli kalmadı" diye konuştu.

 

İspanya'da Francisco Franco'nun son heykeli de kaldırıldı - 4

İspanya'da 2007 yılında çıkarılan Tarihi Bellek yasası ile Franco'ya ait tüm izler siliniyor. Söz konusu yasa, Franco'ya ait ve kamuya açık devlet eliyle yaptırılan tüm heykellerin kaldırılmasını da içeriyor.

 

İspanya'da Francisco Franco'nun son heykeli de kaldırıldı - 5

2019 Ekim ayında ise Franco'nun başkent Madrid'in yakınlarındaki Şehitler Vadisi'nde bulunan anıt mezardaki naaşı ve kalıntıları 44 sene sonra aile mezarlığına taşınmıştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler