İran'dan Trump ve Netanyahu açıklaması: Sabrımız taşmak üzere

İran'dan Trump ve Netanyahu açıklaması: Sabrımız taşmak üzere

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ABD Başkanı Trump ve müttefiklerini eleştirdi.

Zarif,  UAEA Başkanı Yukiya Amano'nun "İran'ın nükleer faaliyetlerine  ilişkin taahhütlerini Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) çerçevesinde uyguladığı"  yönündeki ifadeleri üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ABD  Başkanı Trump ve müttefiklerini eleştirdi.

İranlı Bakan Zarif, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

"Netanyahu, Trump ve ortaklarının İran hakkında sürekli ortaya attığı  yalanların aksine Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) onlarca kez olduğu  gibi bir kere daha sözümüzde durduğumuzu ve ABD'nin yasalara aykırı olarak ihlal  ettiği nükleer anlaşmaya bağlı kaldığımızı teyit etti. Ancak bununla birlikte  bizim sabrımız taşmak üzere."

Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanan UAEA Genel Kurulunda konuşan  Başkan Yukiya Amano, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2231 sayılı  kararı uyarınca, İran'ın nükleer faaliyetlerine yönelik ajansın doğrulama ve  izleme raporunu paylaştı ve "İran, nükleer faaliyetlerine ilişkin taahhütlerini  Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) çerçevesinde uyguluyor. İran'ın bu taahhütleri  tam olarak uygulamaya devam etmesi önemli." ifadesini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler