İran'da 5,9 büyüklüğünde deprem... Van'da da hissedildi 8 Ölü 21 Yaralı

İran'da 5,9 büyüklüğünde deprem... Van'da da hissedildi 8 Ölü 21 Yaralı

İran'ın Türkiye’ye sınır Hoy kentinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssüne 4.75 kilometre uzaklıkta olan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde deprem, yoğun olarak hissedildi.

Deprem ilk belirlemelere göre can kaybına yol açmadı. Van'ın Başkale ilçesinde kerpiçten yapılan bazı binaların yıkıldığı görüldü. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, saat 08.53'te merkez üssü İran’ın Hoy şehri olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 5.22 kilometre derinliğinde olan deprem, merkez üssüne 4,75 kilometre mesafedeki, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de yoğun şekilde hissedildi. Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van'da da hissedildi. Yüksekova’da paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmazken Van'ın Başkale ilçesi Gelenler mahallesinde kerpiçten yapılan bazı binaların yıkıldığı görüldü.

VAN'DA ÖĞRENCİLER KORKTU

İran Türkiye’ye sınır Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sırasında Van'da deshane öğrencileri, sarsıntıyla birlikte kendilerini dışarı attı. Büyük panik yaşayan öğrenciler, cep telefonları ile ailelerini arayarak iyi olduklarını söyledi. Bir süre dışarıda bekleyen öğrenciler, daha sonra dershaneye girdi.

Van'daki depremin bilançosu artıyor

Süleyman Soylu Van'da meydana gelen deprem sonrası 8 kişinin öldüğünü 21 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İran'da sabah saatlerinde meydana gelen deprem Van'ı da salladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ AFAD Koordinasyon Merkezi'nde İran'da meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulunmak üzere kameraların karşısına geçti.

8 ÖLÜ 21 YARALI

İçişleri Bakanı Soylu, İran'daki depremin ardından Van'ın Başkale ilçesinde 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler