İran Yolcu Başına 150 Bin Dolar Ödeyecek

İran Yolcu Başına 150 Bin Dolar Ödeyecek

İran, ABD'nin Kasım Süleymani suikastına misilleme yaptığı sırada yanlışlıkla yanlışlıkla Ukrayna uçağını vurmuş ve 176 kişi hayatını kaybetmişti. Alınan karar göre ölen her bir yolcunun ailesine 150 bin dolar (1.1 milyon lira) tazminat ödenecek.

ABD, 2020 yılının ilk günlerinde İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye suikast düzenleyerek öldürmüştü. Yaşanan olay iki ülkeyi savaşın eşiğine getirirken, Tahran yönetimi misilleme yapmak için ABD üslerini füzelerle hedef aldı.

YOLCU UÇAĞINI VURDU

İran'ın yaptığı karşı misilleme ise faciaya dönüştü. İran'ın, Irak'taki iki ABD üssünü vurduğu gün, Ukrayna Uluslararası Havayolları'na ait Boeing 737 tipi uçak da füzelerin hedefi oldu.

176 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tahran yakınlarındaki Parand bölgesine düşen uçakta 7'si mürettebat olmak üzere toplamda 176 kişi hayatını kaybetti.

İRAN UZUN BİR SÜRE REDDEDDİ

İran uzun bir süre uçağı vurduklarını reddetti. Toplanan kanıtların ardından köşeye sıkışan Tahran yönetimi daha sonra uçağı yanlışlıkla kendilerinin vurduğunu açıkladı.

150 BİN DOLAR TAZMİNAT ÖDEYECEKLER

Olayla ilgili tüm belge ve incelemeler Ukrayna'yla paylaşılırken, İran'dan bugün uçakla ilgili önemli bir karar geldi. IRNA ajansının aktardığına göre, Tahran yönetimi hayatını kaybedenlerin ailelerine, kişi başı 150 bin dolar (1.1 milyon TL) tazminat ödeyeceğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

2020 yılının ilk günlerinde ABD, İran Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani'ye suikast düzenlemişti. Yapılan hava saldırısında Süleymani ve beraberindekiler öldürülürken, İran bunun intikamını almak için ABD'ye ait üsleri vurmuştu. Bu sırada Ukrayna'ya ait bir yolcu uçağı füzelerin hedefi olurken, uçak düşmüştü. Uçaktaki 176 kişi ise hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler